LR_RichardHooijdonk_3769.jpg

KEYNOTESPEAKER, TRENDWATCHER & FUTURIST

Richard van Hooijdonk

BIOGRAFIE

Double-click to edit text

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Wie is Richard?

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil 'doorleven'. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 550.000 mensen bijgewoond. Hij gaf meer dan 2000 lezingen in 35 landen.

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.


Voor wie werkt hij?

Sinds 2014 spreekt hij voor veel prestigieuze prestigieuze instellingen en organisaties, zoals Google, Microsoft, IBM, Samsung, Gartner, Interpol, de Europese Commissie, PWC, Deloitte, Booking.com, Heineken, Unilever, Huawei, NIKE en vele meer.

Daarnaast is hij de CEO van Future Intelligence Agency Trendforce.one, dat onlangs zijn COVID-19 ‘Road to Recovery’-programma introduceerde.


Wat is zijn drijfveer?

Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en ontdekken. Met een een krachtige mindset bepalen wij zelf gezondheid en succes, maar ook geluk en een bloeiende economie.


Wat zijn zijn publicaties?

Via zijn online blog deelt hij wekelijks zijn bevindingen over de trends en ontwikkelingen van onze tijd. Tot op heden heeft hij 1.500 artikelen en 60 whitepapers, boeken en e-books gepubliceerd. Een daarvan, ‘De wereld van morgen’, werd een bestseller.


Heeft Richard een privéleven?

Jazeker heeft hij dat. Richard heeft een vriendin en twee zonen van 9 en 19 jaar die - soms tot gekmakend aan toe - ook thuis worden geïnspireerd over de toekomst. Daarnaast heeft Richard een voorliefde voor muziek sporten, gezonde voeding en mindfulness. 

Projection screen, World, Plant, Coat, Lighting, Suit, Entertainment, Gadget, Houseplant
Microphone, World, Coat, Product, Smile, Gadget, Suit, Spokesperson
Microphone, Smile, Gesture, Happy, Tie
Interior design, Performing arts, Shirt, Human, Purple, Coat, Entertainment, Art, Artist, Suit
Public address system, Dress shirt, Audio equipment, Hand, Microphone, Gesture, Finger, Collar, Spokesperson, Thumb
Interior design, Property
Theater curtain, Performing arts, Dress shirt, Hand, Gesture, Entertainment, Collar, Spokesperson
World, Microphone, Blue, Font, News

"Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent", zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om meerdere nieuwe chips te laten implanteren.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Press 1.jpg
190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
IMG_9660.jpg
RichardVanHooijdonk_4321-1024x684.jpg
052.jpg

Een overzicht van verschillende optredens

Compilatie verschillende optredens

Lezing ATOS

Company of the future #NEXT2019

Trends 2030 #NEXT2019

Een overzicht van verschillende interviews

Compilatie verschillende interviews

RTL Boulevard

RTL Journaal

RTL Journaal

RTL Late Night

RTL Late Night