15 inspiratie tips voor content creatie

De uitdaging voor iedere blogger, zowel zakelijk als privé, is om continu met content te komen die er voor zorgt dat lezers terug komen naar je blog. Je corporate blog moet niet te commercieel zijn, maar moet bijvoorbeeld gaan over kennis delen en helpen de problemen van je klanten op te lossen. Als je er voor zorgt dat je relevant bent voor je bezoekers zullen ze vaker terug komen. Maar hoe creëer ik goede content?

Goede content gaat verder dan tekst. Je kunt gebruik maken van allerlei verschillende media, zoals afbeeldingen, video’s en audio. Plaats af en toe bijvoorbeeld een poll, eBook of presentatie op je blog. Inspiratie voor goede content vinden kan moeilijk zijn, daarom heb ik hier 15 tips voor je om je te helpen.

1. Schrijf over nieuws in de branche. Wat gebeurde er afgelopen week? Zijn er nieuwe concurrenten of zijn er belangrijke deals gemaakt?

2. Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de branche. Interessante trends kun je publiceren in een blog post.

3. Ga op zoek naar de ‘pains’ van je klanten. Op basis daarvan kun je content creëren met oplossingen voor je klanten.

4. Schrijf over het succes van klanten.

5. Maak ‘hoe het niet moet’ artikelen. Laat goed zien welke strategieën of methodes niet werken.

6. Video wordt steeds belangrijker en populairder. Interview bijvoorbeeld de CEO of een succesvolle klant en publiceer het op je blog.

7. Niet alle klanten zijn hetzelfde. Zorg daarom voor verschillende soorten content, zodat je relevant bent voor al je klanten.

8. Brainstorm met collega’s en management over onderwerpen waarover je kunt publiceren. Schrijf de ideeën op en maak een lijst voor toekomstige blog posts. Zo kun je logisch toekomstige artikelen op elkaar aan laten sluiten.

9. Abonneer je op belangrijke blogs binnen je branche. Ook hieruit kun je inspiratie op doen.

10. Doe het niet alleen. Je kunt ook collega’s van andere afdelingen bijdrages laten leveren.

11. ‘How to’ artikelen werken altijd goed. Je kunt bijvoorbeeld een maandelijks ‘how to’ artikel schrijven.

12. Publiceer case studies. Niet alleen over je eigen bedrijf maar ook anderen.

13. Hou een poll of enquête onder je bezoekers.

14. Schrijf vervolgens op basis van de resultaten een artikel voor je blog.

15. Krijg je veel reacties binnen op je blog? Kijk of je op basis van de reacties een interessant artikel kan schrijven.

Vind je dit interessant? Lees dan ook hoe je beter

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen