Veel websites proberen rekening te houden met 50-plussers door de website zo simpel mogelijk te houden. Toch voldoet dit helemaal niet aan de wens van de doelgroep. Uit een onderzoek onder 21.000 50-plussers blijkt namelijk dat 83,2% van de mensen interactief uitgedaagd wil worden.

Thijs van Halteren, oprichter van 50plusser.nl heeft inmiddels goed in de gaten waar zijn doelgroep naar verlangt. Respect hebben voor je bezoeker betekent voor hem dat je bij nieuwe ontwikkelingen rekening houdt met de maximale leercurve van een persoon. Hij ziet dat veel 50-plussers die zonder computer zijn opgegroeid zich binnen no time aanpassen. Velen hebben er zeker drie uur per week voor over om nieuwe mogelijkheden onder de knie te krijgen. En als ze het eenmaal doorhebben, is deze groep ook zeer actief. Ze publiceren, reageren, bewerken foto’s en plaatsen gadgets. Dit past volledig bij de uitkomsten van het onderzoek: interactiviteit op internet vinden 50-plussers het belangrijkst. Zij verkiezen een uitdaging boven een gesimplificeerde website.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!