50-plussers zijn klaar voor interactieve uitdaging

Veel websites proberen rekening te houden met 50-plussers door de website zo simpel mogelijk te houden. Toch voldoet dit helemaal niet aan de wens van de doelgroep. Uit een onderzoek onder 21.000 50-plussers blijkt namelijk dat 83,2% van de mensen interactief uitgedaagd wil worden.

Thijs van Halteren, oprichter van 50plusser.nl heeft inmiddels goed in de gaten waar zijn doelgroep naar verlangt. Respect hebben voor je bezoeker betekent voor hem dat je bij nieuwe ontwikkelingen rekening houdt met de maximale leercurve van een persoon. Hij ziet dat veel 50-plussers die zonder computer zijn opgegroeid zich binnen no time aanpassen. Velen hebben er zeker drie uur per week voor over om nieuwe mogelijkheden onder de knie te krijgen. En als ze het eenmaal doorhebben, is deze groep ook zeer actief. Ze publiceren, reageren, bewerken foto’s en plaatsen gadgets. Dit past volledig bij de uitkomsten van het onderzoek: interactiviteit op internet vinden 50-plussers het belangrijkst. Zij verkiezen een uitdaging boven een gesimplificeerde website.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen