Blijf op de hoogte en blijf scherp

Marketing verandert. Wereldwijd zijn bedrijven, marketeers, onderzoekers, marketingbureaus en creatieven bezig om deze verandering te realiseren. Iedere dag zijn er briljante ideeën, opmerkelijke campagnes, goed uitgewerkte cases, nieuwe technieken en opmerkelijke opvattingen.

Tien jaar geleden was het moeilijk om grip te krijgen op deze informatie, maar tegenwoordig leveren weblogs, twitters, online video, marketing-
agents ons online een ‘overload’ aan informatie. Iedere dag sta ik om half 7 op om deze informatie te scannen, te ordenen en te verwerken in presentaties, plannen en speeches. Dat is mijn taak als inspirator en strateeg. Ook ontwikkel ik een eigen visie en deel deze met de wereld en gebruik visies van anderen om beter te worden. Zo werkt marketing 2.0.

Dus registreer jezelf via Google Via deze RSS reader, wat een soort van e-mailprogramma is, kun je alle weblogs die nuttig voor jou zijn op een centraal punt volgen. Je kunt artikelen lezen, delen, archiveren en doorsturen. Ook kun je jouw favoriete links vastleggen op http://delicious.com Miljoenen internetgebruikers leggen op deze site hun favoriete links vast en ‘taggen’ deze met onderwerpen als ‘marketing’, ‘virals’ en duizenden andere onderwerpen. Je kunt zo zelf een fraaie verzameling met eigen links naar artikelen enonderzoek vastleggen, maar ook profiteren van de kennis en ‘vastleggingen’ van honderdduizenden andere gebruikers. Deel je bevindingen iedere week met je team. Bespreek de meest opmerkelijke ontwikkelingen die mogelijk relevant zijn voor het bedrijf.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen