Campagne Adidas ‘Ready to run?’ succes onder Franse bloggers

Wij hadden ook wel ontvoerd willen worden tijdens sportschoenen passen en uit een vliegtuig willen springen met drie dozen pizza, om die te bezorgen bij Teddy Riners – wereldkampioen judo – en zijn sportvrienden. Wij behoorden echter helaas niet tot de doelgroep van Adidas en woonden ook niet op het juiste moment in Frankrijk…

Herlancering Climacool hardloopschoenen

Adidas bedacht voor de herlancering van Climacool – hardloopschoenen die droge voeten beloven door perfecte ventilatie – een campagne gericht op 14- tot 19-jarige jongeren in Frankrijk. Uit onderzoek was gebleken dat deze groep jongeren niet van hardlopen hield, maar dat Adidas niet om te proberen ze in beweging te krijgen. Als je ze maar een goede reden geeft, was hun overtuiging. De campagne kreeg de toepasselijke naam ‘Ready to run?’

Concept ‘Ready to run?’-campagne

Het concept van de campagne: iedere keer als een tiener ergens in Frankrijk een paar Climacool hardloopschoenen past, bestaat de kans dat hij uitgekozen wordt om een aantal bijzondere opdrachten uit te voeren in zijn stad. Zijn beloning is dan een ontmoeting met Franse ‘celebrities’.

Kidnap- en opdrachtprocedure

De procedure is als volgt: een paar mannen kidnappen een onschuldige, hardloopschoenen passende tiener uit de winkel, stoppen hem in een busje en voorzien hem van oordopjes en instructies. Vervolgens zetten ze de tiener weer op straat. Vanaf dan krijgt deze een uur om een aantal opdrachten uit te voeren die hij op een soort ‘mission impossible’-manier ontvangt van Teddy Riner. De jonge hardloper rent zijn longen uit het lijf om op tijd de opdrachten goed uit te voeren. Tijdens deze acties komt hij in contact met de sterren van Adidas – Franse beroemdheden – en eindigt hij uiteindelijk als beloning met ze op de bank voor een gezellige avond sport kijken.

Het resultaat

  • Climacool hardloopschoenen zijn 500% meer gepast tijdens de duur van de campagne.
  • Drie jongeren werden ontvoerd in Parijs, Marseille en Lyon en de registratie zorgde voor een mooie deelbare video (in diverse variaties verspreid via o.a. Vimeo en YouTube)
  • De campagne werd omarmd door een groot aantal invloedrijke bloggers in Frankrijk.

De case-video

Bovenstaande video staat op Vimeo. Hierbij ook de link naar de YouTube-versie.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen