Bloemenbureau Holland kondigt een campagne aan waarin met humor mannelijk schoon wordt ingezet om vrouwen als 'superpromotor' in te zetten.

Van 19 november t/m 15 december 2012 loopt een nieuwe campagne van Bloemenbureau Holland: Hallo mevrouw, wat is uw lievelingsbloem? Geholpen door vijf jonge mannen (met ontbloot bovenlijf) kunnen bezoekers op mooiwatbloemendoen.nl hun lievelingsbloem uitkiezen. Wie daarnaast de lievelingsbloem van vrienden of familie goed voorspelt, maakt kans op een gratis boeket.

Aanjager van 'earned media'

Een van de social media doelstellingen is 'earned media' te genereren via social media en gegevens te verzamelen van deelnemers aan de campagne. Als je de campagnevideo afspeelt wordt er gevraagd om in te loggen via Facebook.

De gedachte achter de campagne is dat een boeket al leuk is, maar dat een boeket met je lievelingsbloemen heel bijzonder en persoonlijk is. Het doel is om vrouwen bewust te maken van hun persoonlijke voorkeur en om ze die voorkeur met iedereen te laten delen via social media en specifiek Facebook.

Facebookpagina 'Mooi wat bloemen doen'

Op de Facebookpagina van Mooiwatbloemendoen is al enthousiast gereageerd op een post van de campagne door 668 vrouwen binnen 24 uur, inclusief 157 reacties. Op dit moment (15 november 2012) heeft de community 2371 leden; we houden de groei in de gaten.

Engeland en Frankrijk

De campagne liep al eerder in Engeland en Frankrijk. Het aantal mensen dat de bijbehorende app hebben gedownload en toegang hebben gegeven tot hun gegevens is 4000. De Engelstalige Facebookpagina heeft 5778 likes. Bekijk de video die je laat glimlachen: Favorite Flower.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!