Chocolade kopen met een goede daad!

Een droom die uitkomt? Een chocoladewinkel binnenlopen en niet met geld betalen voor je chocoladebonbons. Het Deense chocolademerk ‘Anthon Berg’ maakte dit mogelijk en kwam met een leuke en sympathieke campagne; chocolade kopen met het beloven van een goede daad!

‘The Generous Store’

Anthon Berg opende een eendaagse ‘pop-up-shop’ met de naam ‘The Generous Store’ in Kopenhagen vol met dozen chocolade. Het merk Anthon Berg staat voor vrijgevigheid en het doel van de campagne was dan ook om een positieve merkbeleving te verspreiden gebruikmakend van de virale eigenschappen van sociale netwerken met hun slogan centraal: ‘You can never be too generous’.

Betalingsmethode

In ‘The Generous Store’ betaalde je niet met geld maar met de belofte om een goede daad te verrichten. Op elke verpakking stonden verschillende prijzen in de vorm van beloftes die je moest maken: de auto wassen van je vriendin, ontbijt op bed brengen, je vrienden helpen bij het schoonmaken van hun nieuwe huis en meer soortgelijke goede daden.

‘Social promise’

Je kon dus een doosje chocolade kopen en afrekenen met een belofte. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn belofte zou houden, waren de kassa’s vervangen door Ipads om de belofte op je eigen Facebookpagina en op die van de ontvanger te plaatsen. Zo zagen al je vrienden de belofte en zouden ze je er dus mee kunnen confronteren. Na het voltooien van hun goede daad postten veel mensen het bewijs in de vorm van foto’s en teksten op de Facebookpagina van Anthon Berg.

Resultaat

Hoewel de ‘genereuze winkel’ maar vijf uur geopend was, hebben veel inwoners van Kopenhagen gebruik gemaakt van de actie en heeft het merk veel exposure gekregen. Het resultaat van deze campagne is een mooi voorbeeld van hoe het weggeven van een gratis product in combinatie met social media engagement je merk een boost kan geven. Meer dan 100.000 mensen hebben The Generous Store van Anthon Berg gezien in het straatbeeld en de campagne verscheen in meer dan 150.000 Facebook nieuwsoverzichten van gebruikers. Daarnaast werd de campagne door verschillende blogs internationaal opgemerkt en dat zorgde voor bijna 7.000 likes per dag op de Facebookpagina van Anthon Berg. Een win-win voor alle betrokkenen!

https://www.youtube.com/watch?v=/_cNfX3tJonw

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen