Coca Cola: ‘The Downloadable Concert’

Coca Cola Colombia introduceerde onlangs haar eigen online radiostation genaamd ‘Coke FM’. Het radiostation werd op een innovatieve manier gelanceerd met een concert van de populairste band in Colombia. Door deze campagne werden veel Coca-Cola-fans enthousiast gemaakt voor het nieuwe radiostation.

Tijdens het openingsconcert kon je letterlijk en figuurlijk de band downloaden. De band begon het concert op 50 meter hoogte. Uitdaging voor de fans was: download de band naar beneden! Na een bepaald aantal downloads van een muzieknummer via de Coke FM’s mobiele website, speelde de band dat nummer als een verzoekje. Vervolgens werd de band ook 10 meter omlaag gelaten. Om vervolgens, na vele mobiele downloads, op dezelfde hoogte als haar fans het concert af te maken.

Het resultaat van de campagne is indrukkenwekkend met 50.000 downloads binnen het uur, 800% meer interactie en 337% meer bezoekers. Dit succes heeft er voor gezorgd dat er in meerdere grote steden in Zuid-Amerika bands in de toekomst live gedownload kunnen worden!

Bekijk ‘The Downloadable Concert’ van Coke FM:

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen