Content driven leadgeneratie

Hoe krijg ik relevante bezoekers op mijn website met behulp van een succesvolle contentstrategie? Het is mogelijk om voor een product of dienst via het internet leads te genereren. Het is dan echter wel van belang om zo veel mogelijk potentiële kopers naar je website te leiden. Hoe doe je dat?

Kom uit het bos…

We kunnen de vergelijking maken tussen de echte wereld en de online wereld. Een winkel vestig je ook niet midden in een bos. Je kiest een locatie waar klanten je zo eenvoudig mogelijk kunnen vinden. Hetzelfde geldt voor je website. Alleen is het online niet zo eenvoudig om een prominente positie te claimen. Je moet er dus moeite voor doen om te zorgen dat (potentiële) klanten je website kunnen vinden.

Content driven leadgeneratie

Een van de manieren om bezoek te genereren is door het creëren en verspreiden van content. Content die relevant is voor je doelgroep. Die potentiële klanten helpt bij het vinden van een oplossing van hun probleem. Deze content kun je via verschillende online netwerken verspreiden. De mensen binnen deze netwerken komen daardoor in contact met jouw content. Deze content zal er voor moeten zorgen dat ze dusdanig in jou geïnteresseerd raken zodat ze meer willen weten en dus je website willen bezoeken.

Linkbuilding

Door interessante content, welke op jouw website te vinden is, online te verspreiden neemt het aantal links naar je website toe. Dit gebeurt doordat je zelf links op netwerken of fora plaatst maar ook omdat andere blogs en fora jouw artikel en links naar jouw content over zullen nemen. Zij zullen dit doen omdat jouw en hun doelgroep (gedeeltelijk) overeenkomt en jouw content dus interessant is voor hun bezoekers.

Pagerank

Een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine-optimalisatie (SEO) is linkbuilding. Hoe meer links op relevante en populaire websites, hoe beter je ranking bij Google. Een betere ranking betekent betere zoekresultaten en de verbetering van de zoekresultaten zorgt natuurlijk weer voor meer bezoekers.

Bezoek niet alleen via SEO

Bezoekers komen echter niet alleen via zoekmachines. Door content te creëren en via verschillende kanalen te verspreiden zullen bezoekers ook via deze kanalen de weg naar jouw website weten te vinden. Denk aan e-mail of social media als blogs, LinkedIn, Facebook en Twitter.

Relevantie

Het belangrijkste binnen een contentstrategie is relevantie. De content moet interessant zijn voor je doelgroep en hun helpen bij het oplossen van een probleem. Alleen relevante en zinnige content zal uiteindelijk tot bezoek en dus leads kunnen leiden.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen