Corona zet Facebook in voor aanboren nieuwe doelgroep

Uit recent onderzoek blijkt dat Facebook in de VS inmiddels een naamsbekendheid heeft van ruim 90%. En met een bereik van bijna 70% is het medium natuurlijk een uitgelezen middel om je product onder de aandacht te brengen. En dat vond Grupo Medelo – het bedrijf achter Corona Light – dus ook.

Jong volwassenen voor Corona Light nieuwe doelgroep

Corona Light moet het meest populaire Light biertje van de Verenigde Staten worden. Om dit te bereiken moet het product onder de aandacht worden gebracht bij jong volwassenen. Een groep die bijzonder sterk op Facebook vertegenwoordigd is. Vandaar een campagne met de social networking site als stralend middelpunt en traditionele middelen als TV, Radio en Print ter ondersteuning. Een goede zet van Grupo Medelo aangezien merkcampagnes veruit de belangrijkste reden blijken te zijn om een bedrijf of merk te volgen op Facebook.

Hoe werkt het?

De campagne is in feite heel simpel. Je gaat naar de Corona Light Facebook pagina en geeft aan dat je Corona wilt volgen door deze te ‘liken’. Als je dat gedaan hebt, krijg je toegang tot de speciaal ontwikkelde Times Square app. Hiermee kun je een foto van jezelf – er mag niemand anders op de foto staan – uploaden van minimaal 500×500 pixels. Deze foto zal vervolgens geplaatst worden op een gigantisch digitaal billboard op Times Square in New York. Zodra je je foto geupload hebt, krijg je gelijk te zien hoe Times Square eruit zal zien met jouw beeltenis. Uiteraard komt deze foto ook op je Facebook wall te staan.

Waarom juist Facebook?

Met een gigantische naamsbekendheid en een bereik van bijna 70% in de VS is Facebook een uitstekend middel om de doelgroep van jong volwassenen te bereiken. Een groep die bijzonder sterk op Facebook aanwezig is. Bovendien is juist een product als Corona bij uitstek geschikt om via een social networking site te promoten. Mensen willen zich namelijk graag met een dergelijk product identificeren. Het principe van Facebook zorgt er voor dat de boodschap van de campagne eenvoudig over een enorme groep mensen binnen de juiste doelgroep verspreid kan worden. Daarnaast zijn alle fans die met deze campagne geworven worden ook in de toekomst bijzonder interessant voor Corona. Het is dan echter wel zaak dat deze fans ook na deze campagne bij het merk betrokken zullen worden.

Wanneer draait de campagne?

De campagne is op Facebook inmiddels gestart. Je kunt je foto’s echter nog steeds uploaden want deze zullen op Times Square te zien zijn in de periode van 8 november tot 6 december. Ga je binnnenkort dus naar New York dan is het wel erg bijzonder om jezelf op Times Square te kunnen bewonderen. Beetje jammer alleen dat niet bekend wordt gemaakt wanneer jouw foto te zien zal zijn. Een beetje geluk is dus wel nodig. En mocht je pech hebben en net op het moment dat jouw foto te zien is bovenop het Empire StateBuilding staan, niet getreurd want er worden ook foto’s genomen van de andere kant van Times Square zodat je sowieso kunt zien hoe Times Square eruit ziet met jouw beeltenis.

Resultaten

Deze zijn uiteraard nog niet bekend. De campagne loopt immers nog. Het is in ieder geval wel al duidelijk dat deze campagne enorm veel publiciteit heeft gegenereerd en het aantal foto’s dat is geupload is enorm. Het aantal fans / likes staat inmiddels op ruim 150.000.

UPDATE:

Inmiddels zijn de eerste foto’s op Times Square te zien! Daarnaast kunnen we melden dat de teller van het aantal fans nu al op 180.000 staat. Sinds de plaatsing van dit artikel op 27 oktober zijn er dus al 30.000 fans bijgekomen. Ben je nieuwsgierig naar de foto’s op Times Square? Klik hier om naar het foto-album op Facebook te gaan.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen