Drie technologie trends voor 2015

Ook voor komend jaar kunnen we weer allerlei nieuwe trends verwachten. Dan Picket, CEO van IT-netwerkbedrijf nfrastructure, zet voor het jaar 2015 drie technologie trends uiteen.

1. Big Data

Big Data is volgens de CEO van nfrastructure de grootste trend voor 2015. In 2014 en de jaren daarvoor is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van Big Data en in 2015 zullen bedrijven die hierin mee zijn gegaan de vruchten er van plukken. De enorme hoeveelheden data zal gebruikt worden om productieprocessen efficiënter neer te zetten en om een nog betere klantervaring te realiseren.

2. Nieuwe technologieën en hogere standaarden omarmen

De groeiende behoefte van mensen om ‘always en everywhere connected’ te zijn zorgt ervoor dat bedrijven zich met hun producten hier naartoe moeten verschuiven. Losstaande apparaten gaan het in de toekomst niet meer redden dus moet er bijvoorbeeld over ‘de nieuwe keuken’ worden nagedacht. De koelkast moet kunnen communiceren met de oven en de broodrooster zorgt ervoor dat het water is gekookt zodra het brood klaar is met roosteren.

3. Internet of Things en Cybercrime

Internet of Things is een populaire trend die dit jaar al hard in opkomst is. Pickett verwacht dat in 2015 elke afdeling van een organisatie met het Internet of Things te maken krijgt. Bedrijven moeten zich gaan concentreren op de beveiliging van dit netwerk.  Een goede start zou het versleutelen van wachtwoorden zijn. Hoe meer apparaten met elkaar verbonden zijn hoe voorzichtiger er mee om moet worden gegaan. Cybercrime is net als Internet of Things een trend voor 2015. Eerder deze week werd Sony Pictures nog gehackt en verschenen er 5 nieuwe films op het internet die op dat moment nog wereldwijd in de bioscopen draaiden. Wees dus voorzichtig met je data en beveilig het zo goed mogelijk.

Welke van bovenstaande trend komt in 2015 het meest tot ontwikkeling? Heb jij nog een andere trend voor 2015? Laat het mij hieronder in de reacties dan weten.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen