Een onvoldoende voor business-to-business websites

Organisaties in de business-to-business markt scoren laag met hun websites. Uit een onderzoek naar business-to-business websites is naar voren gekomen dat 99% van de onderzochte websites niet geschikt is voor de b-2-b markt. Zoekmachinemarketingbureau Identy heeft 200 b-2-b websites uit verschillende branches onderzocht. De helft van de websites voldeed slechts aan minder dan een derde van de onderzoekscriteria.

Op de websites ontbreekt het te vaak aan het opnemen van referenties, testimonials, case studies, whitepapers en nieuwsberichten. Ook komt het onderscheidendvermogen van de organisaties niet duidelijk genoeg naar voren. Daarnaast zijn de meeste business-to-business websites niet effectief voor het generen van klantcontact. De onderzoekers stellen dat organisaties weinig gebruik maken van mogelijkheden om vertrouwen onder de bezoekers te wekken.

Een tegenstrijdigheid die uit het onderzoek naar voren is gekomen betreft de informatievoorziening. De onderzochte websites bieden maar een beperkte hoeveelheid informatie aan. Dit is tegenstrijdig met wat organisaties zelf doen. Wanneer organisaties een bepaalde leverancier zoeken, verzamelen zij eerst veel informatie over de leverancier voordat ze overgaan tot een keuze. Het onderzoek van Identy toont aan dat er veel mogelijkheden liggen om de business-to-business websites te verbeteren.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen