Na de introductie van de Facebook Timeline voor gebruikers is het moment nu ook aangebroken voor Facebookpagina’s. Op 30 maart 2012 worden alle bestaande Facebookpagina’s automatisch omgezet in het nieuwe format. Tot die tijd heb je als beheerder van een Facebookpagina de tijd om jouw pagina klaar te maken voor de overgang. In dit artikel leggen we kort uit wat deze nieuwe indeling betekent voor beheerders en gebruikers van Facebookpagina’s

Einde van landingstabs

Met de komst van deze nieuwe indeling gaat ook gelijk een belangrijke marketingtool verloren, namelijk de ‘landingstabs’. Merken zetten deze tabs vaak in om gebruikers te laten landen op een boodschap van het merk. Vaak werd ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘Fangate’, waarbij bezoekers eerst moesten ‘liken’ alvorens ze toegang kregen tot de volledige inhoud van het tabblad. Er zijn echter wel trucjes te bedenken om je bezoekers alsnog naar je tabbladen te verwijzen.

Nieuwe kansen, meer engagement

Uiteraard biedt deze nieuwe indeling ook veel nieuwe kansen! Merken hebben veel beter de mogelijkheid gekregen om hun verhaal te vertellen (storytelling). Een mooi voorbeeld is de Facebookpagina van Manchester United. Je kunt de hele geschiedenis van de voetbalclub doorlopen tot aan de oprichting in 1878. Door de opzet van de Facebook Timeline krijgen bezoekers een visueel aantrekkelijk verhaal te zien, wat in theorie zou moeten leiden tot hogere engagement. In de praktijk zal moeten blijken of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Newsfeed

De realiteit is wel dat de meeste Facebookgebruikers slechts enkele keren de Facebookpagina van een merk bezoeken. Updates van merken verschijnen namelijk gewoon in de newsfeed van Facebookgebruikers, en dat is dan vaak ook de plek waar gebruikers interacteren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!