Met de interactieve tv is er directe interactie mogelijk tussen de kijker en hetgeen hij op televisie ziet. Zo kan de kijker bijvoorbeeld met de afstandsbediening stemmen op een favoriete kandidaat of antwoord geven op een quizvraag. Ook is de reclame naar eigen voorkeur en is het direct mogelijk meer informatie te krijgen over de advertenties. De interactieve tv biedt meer dan de traditionele tv en zal daarom meer terrein gaan winnen op het gebied van advertising. Volgens Parks Associates zullen zich drie belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden binnen de tv advertising.

  1. Interactieve advertenties zullen populairder worden. Het voordeel is dat er direct informatie, samples of coupons kunnen worden aangevraagd.
  2. Video-on-demand advertenties kunnen on the fly worden geserveerd.
  3. Er zal beter gebruik worden gemaakt van de set-top box meetgegevens van kijkcijfers.

 

Parks Associates verwacht veel van de snelle ontwikkelingen binnen interactieve tv. Omdat de kijkcijfers beter te meten zijn, verwachten ze een toename van de advertentieinkomsten van pay-tv-partijen. Deze zullen toenemen van 0,5% tot 12% van het totaal aan inkomsten. Het geld dat eerst naar traditionele tv-advertenties ging, zal nu sneller naar de interactieve formats gaan omdat meetbaarheid en respons voor adverteerders erg belangrijk is. De Amerikaanse mediabestedingen zakten in verhouding tot het budget van 58% naar 41%, aldus Park Associates.

Bron: Admanager.nl

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!