Nederlandse jongeren zijn graag 'connected': zij willen anderen kunnen bereiken en willen zelf bereikbaar zijn. Internet en de mobiele telefoon maken dat jongeren permanent hun relaties kunnen onderhouden en dat communiceren niet noodzakelijkerwijs persoonlijk contact inhoudt. Onderzoeks- en consultingbureau MeMo2 noemt internet en mobiel dan ook dagelijkse levensbehoeften voor jongeren.

86% van de jongeren heeft de mobiele telefoon altijd bij de hand en tweederde zet hem nooit uit, tenzij de batterij leeg is. Bijna 50% geeft aan onrust te voelen als zij e-mail niet bekeken hebben. De rol van digitale communicatie is zelfs zo groot dat internet het meest onmisbare medium is voor jongeren, gevolgd door de mobiele telefoon. Slechts één op de tien zou de televisie niet kunnen missen.

Het onderzoeksbureau verwacht dat de combinatie van internet en de mobiele telefoon het belangrijkste medium zal worden waarmee jongeren hun relaties onderhouden. Dit vanzelfsprekende gebruik van internet in het aangaan en onderhouden van relaties betekent dat adverteerders alvast na moeten denken over hoe hier op in te spelen. Eenderde van de 800 respondenten komt wel eens te laat of mist wel eens slaap, omdat instant messaging (zoals Windows Live Messenger) hen bezig hield.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!