Kwart Nederlandse bedrijven heeft gebrekkige website

Marketeers durven nog niet de nieuwste technologieën, tools en ideeën te gebruiken voor hun websites. Websites van bedrijven kunnen bijzonder effectief zijn in het verbeteren van de gebruikerservaring: een voorbeeld is interactie door middel van klantervaringen of een online community.

Andere middelen zijn een aantrekkelijke website of het snel en gemakkelijk presenteren van de gewenste informatie. Toch profiteren lang niet alle bedrijven van de mogelijkheden. Uit onderzoek van Ernst & Young blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlandse bedrijven een gebrekkige website heeft.

Bedrijven trekken wel de aandacht van de klant op hun website, maar slagen er vervolgens niet in die aandacht om te zetten in hogere klantenbinding. Er wordt niet doorgedrongen tot de klant, onder andere omdat interactie vaak achterwege blijft. Websites worden voorzien van nieuws, reclame en informatie maar doordat de klant niet actief betrokken wordt bij het bedrijf zal hij het merk en product gauw weer vergeten.

Het onderzoek plaatst het probleem op het bureau van de marketeer. Die laat te vaak de IT-afdeling het werk doen, terwijl daar niet de kennis in huis is om een succesvolle online marketingstrategie op te bouwen. Het is dan ook de taak van de marketeer om nieuwe tools in te passen, zodat de gebruikerservaring op de website verbetert en de relatie tussen klant en bedrijf versterkt wordt. Zo kan bijvoorbeeld naamsbekendheid gemakkelijk verhoogd worden, als een bedrijf toetreedt tot een sociaal netwerk en op die manier dicht bij de klant komt te staan.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen