Marketing is het kloppende hart van een organisatie

Marketing is van vitaal belang voor organisaties die hun aandeelhouderswaarde willen verhogen. Niet de afdeling Resource en Development, maar de afdeling Marketing heeft een sterke invloed op het succes van een organisatie. Marketing speelt namelijk bij uitstek in op de behoeften van de klant en zorgt voor een stabiele relatie met die klant. Op deze manier wordt er een ‘houdbare’ waarde gecreëerd.

De effecten van marketing op de bedrijfsprestaties zijn superieur aan die van de R&D en operationele inspanningen. De bijdrage van deze laatste twee functies zijn eveneens substantieel, maar de focus ligt meer op het defensieve vlak. R&D en operationele inspanningen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er geen fouten worden gemaakt en vergroting van de efficiency. Maar, de capaciteiten op het gebied van marketing zijn vaker doorslaggevend voor het succes van een onderneming. Marketing draagt tevens bij aan het moeilijk imiteren door concurrenten. Daarom is het snijden in het marketingbudget absoluut niet verstandig!

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen