Online webwinkels moeten interactie hebben met hun bezoekers willen ze succesvol zijn. Een belangrijke vraag is daarom hoe webwinkels interactiever overkomen op bezoekers. Uit een Zuid-Koreaans marketingonderzoek is naar voren gekomen welke factoren bepalen hoe gebruikers het interactiviteitsgehalte van een website beoordelen. Wat blijkt, de kwaliteit van de communicatie (bijvoorbeeld reactiesnelheid) is doorslaggevend bij de interactiviteit. Bij gebruikers die klachten hebben blijkt de invloed van de communicatiekwaliteit groter dan bij gebruikers die service-informatie vragen

Webshops die bijvoorbeeld een chatfunctie of andere features hebben dragen weinig bij aan de perceptie van interactiviteit van een gebruiker. Het gaat erom wat met een dergelijke feature wordt gedaan. Wat wel werkt is om boodschappen meer te persoonlijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door social present cues; openen met goedemorgen/-middag/-avond of de klant bij zijn naam aanspreken. Hoe persoonlijker een webshop is, hoe interactiever deze op de gebruiker overkomt.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!