Meer investeren in social media

VEA Evolve organiseerde eind februari weer de jaarlijkse Top of Flop sessie. 293 mensen, allen werkzaam bij adverteerders, reclamebureaus en mediabureaus, namen deel aan het online onderzoek. De top van 2010 bleek social media en de grootste flop is telemarketing. Hier volgen de meest opvallende resultaten.

  • – 80% gaat meer tijd en geld besteden aan online activiteiten.
  • – 85% gaat in 2010 meer geld en tijd steken in Social Media; daarvan zegt
  • – 70% te investeren in Facebook en slechts 40% in Hyves.
  • – 80% gaat meer investeren in Mobile Advertising.
  • – 67% gaat meer tijd en geld besteden aan marketing PR.

Drie vertegenwoordigers van de adverteerders, reclamebureaus en mediabureaus namen tijdens een discussie onder leiding van Ronnie Overgoor allemaal een standpunt in naar aanleiding van bovenstaande resultaten:

Pieter Waller (Senior Brandmanager Bacardi): ‘Je moet Social Media vooral links laten liggen als het niet functioneel is voor je merk. Beter niks, dan dat je zonder erover nagedacht te hebben meedoet, omdat het nu eenmaal zo’n hype is.

Willem van der Schoot (Managing Director LEMZ): ‘We hebben jaren in een over-geconsumeerd land geleefd. Alleen de merken met een goed verhaal zullen overleven.’

Linda Boks (Bestuurder VEA en CEO Zenith Optimedia) geeft aan dat er een verschuiving gaande is vanuit massamedia naar touchpoints waarbij het accent ligt op Return On Involvement. Jaarlijks doet ZenithOptimedia onderzoek naar de mediabestedingen in het afgelopen jaar en doet op basis daarvan een voorspelling voor de komende jaren. Het laatste onderzoek wijst uit dat het aandeel TV in 2012 groeit naar 25%, dit gaat ten koste van het aandeel print.
Dit onderzoek bevestigt eerdere onderzoeken en verwachtingen: men gaat in 2010 meer investeren in social media en het aandeel dat naar traditionele media gaat neemt verder af.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen