Meer Twittervolgers, hoe doe je dat?

Het is al vaak genoeg gezegd maar het draait bij social media niet om het aantal maar om de kwaliteit van je volgers. En toch is het eerste wat mensen doen als ze een naam, bedrijf of merk opzoeken op Facebook of Twitter, kijken naar het aantal volgers. Iemand met 100 volgers zal dan toch echt even anders bekeken worden dan iemand met 50.000 volgers. Er zijn dus wel degelijk voordelen verbonden aan het hebben van een redelijk aantal volgers. We hebben daarom negen tips voor je verzameld.

1. Tweet over onderwerpen waar je verstand van en passie voor hebt. Het is veel makkelijker om interessant te schrijven over een onderwerp waar je iets mee hebt en echt iets voor voelt. Je lezers en volgers merken dit.

2. Zorg er voor dat je Twitternaam aansluit bij wie en wat je bent. Ben je geen merk en schrijf je over een bepaald onderwerp, kies dan iets wat gerelateerd is aan dat onderwerp. Schrijf je bijvoorbeeld over de cricketsport in Nederland, kies dan bijvoorbeeld @dutchcricket.

3. Vul je bio in. Dit verhoogt je betrouwbaarheid.

4. Volg anderen. Let er wel op dat je selectief bent met wie je volgt. Volg alleen echt interessante mensen waar jij ook echt iets aan hebt. Deze mensen zorgen ok weer voor een positieve uitstraling op jouw persoon of merk. Probeer er wel altijd voor te zorgen dat meer mensen jou volgen dan dat jij mensen volgt.

 

5. Neem je volgers serieus en zorg voor interactie. Lees de tweets die mensen sturen en reageer altijd op vragen. Dit geldt uiteraard zowel voor positieve als negatieve tweets.

6. Varieer met je tweets. Relevantie voor je doelgroep is essentieel maar vergeet nooit het persoonlijke aspect. Vermijd tweets over bezoekjes aan het toilet maar als je na een dag hard werken toe bent aan een goed glas wijn dan mag je dit best delen. Dit laat zien dat jouw volgers communiceren met een echt persoon.

7. Tweet op constante basis. Zorg er voor dat je iedere dag (of meerdere keren per week) een aantal interessante tweets te versturen hebt. Maak gebruik van bijvoorbeeld twuffer.com om je tweets in te plannen.

8. Vertrouw de persoon die voor je merk of bedrijf tweet. Het is van belang dat de persoon die voor jouw bedrijf of merk tweet, zijn persoonlijkheid in zijn tweets kan leggen. Dit verhoogt de kwaliteit van de tweets en zal ook ten goede komen aan het aantal volgers. Zij communiceren liever met een persoon dan met een bedrijf of merk. dit zal ook een positief effect hebben op de band met je volgers.

9. Onthou het volgende (met dank aan thanks to @kevinmarks): geretweet worden levert meer volgers op, berichten retweeten heeft een tegenovergesteld effect. Zorg er dus voor dat jouw berichten geretweet worden!

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen