Mond-tot-mond via aplicatie op de mobiele telefoon

Applicaties op de mobiele telefoon worden steeds belangrijker als ‘content-doorgeef luik’. Marketeers doen er verstandig aan te onderzoeken hoe hun merk (als dienst of game) kan worden verwerkt in een applicatie. Wanneer dit succesvol wordt gedaan, verspreid de applicatie zich gemakkelijk via mond-op-mond.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat gebruikers hun applicaties altijd demonstreren aan vrienden. Marketeers kunnen hiervan profiteren als ze merkgerelateerde mobiele applicaties laten ontwikkelen. Dit komt voort uit een onderzoek van het Duitse Brand Science Institute (BSI), dat 1.350 iPhonegebruikers in Duitsland en de Verenigde Staten ondervroeg.

Gebruikers van mobiele telefoons, de iPhone in het bijzonder, profileren zichzelf door nieuwe aspecten van hun telefoon en applicaties aan vrienden, klasgenoten of collega’s te demonstreren. Op deze manier bereiken iPhonebezitters gemiddeld ongeveer 14 personen. Ook zorgen applicaties op de mobiele telefoon voor een sterkere merkherkenning dan applicaties en widgets in sociale netwerken, aldus het BSI. Het Duitse instituut is van mening dat er nog altijd ruimte is voor nieuwe applicaties. Andere organisaties zijn druk bezig met het inrichten van hun eigen applicatiewinkels, zoals Google en Microsoft.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen