Morgan Stanley over internet trends

Afgelopen april kwam Morgan Stanley met het March Internet Trends Report. Daarin ging men vooral in op één bepaalde trend en wel die van sociale websites (het rapport spreekt van “social applications”). Het gehele rapport staat bomvol interessante grafieken en statistieken.

Een kleine selectie:

  • YouTube en Facebook genereren samen meer pageviews dan Yahoo en Google
  • Dagelijks worden er meer dan 14 miljoen foto’s geupload naar Facebook
  • Google genereerde in het vierde kwartaal van 2007 in de Verenigde Staten 4,4 miljard dollar aan online advertentieomzet. Yahoo was goed voor 1,6 miljard dollar. Samen genereren zij meer dan 60% van de totale online advertentieomzet
  • De helft van alle YouTube gebruikers bezoekt de site minstens een keer per week. Meer dan de helft van alle Facebook gebruikers logt dagelijks in
  • Morgan Stanley telde in 2006 ruim 1,1 miljard internetgebruikers en 2,6 miljard mobiele telefoongebruikers

Het rapport gaat verder in op opkomende markten en de kansen die de enorme groei van mobile en internetpenetratie met zich meebrengt. Aan de andere kant komen de bedreigingen aan bod van de zwakke economische situatie in de Verenigde Staten.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen