Niet te missen tips voor bloggers

Bloggen is naast een aangenaam tijdverdrijf, toch vooral een personal branding tool. Maar laten we eerlijk zijn; een blog met interessante content vullen, dat is nog niet zo gemakkelijk. Houd je daarom altijd aan deze 15 tips.

#1 Attributie
Wanneer je de content van iemand anders gebruikt, plaats van altijd een link naar de originele post. Het helpt niet alleen jouw lezers naar de originele content, maar geeft de maker van het originele werk ook SEO voordelen. Wel zo aardig, toch?

#2 Hub
Vroeger functioneerden websites als centrale plek om gedachten, woorden en ideeën met de wereld te delen. Tegenwoordig is het blog de centrale plek om je gecureerde content, gedachten en persberichten met de wereld te delen.

#3 Reacties
Op een blog vindt tweezijdige communicatie plaats. Bezoekers kunnen reacties op artikelen geven waardoor discussies ontstaan. Zorg dus dat jouw bezoekers kunnen reageren. Geef ze een welkom gevoel.

#4 Frequentie
De frequentie waarop je blog posts online zet en de hoeveelheid content die je produceert moet consistent zijn. Zorg daar dus voor!

#5 Attentie
Zorg voor een hoge attentiewaarde. Inmiddels heeft iedereen wel een bog. Het is dus zaak om net even wat betere content af te leveren. Schrijf dus geweldige copy, zorg voor mooi beeld en creëer inspirerende video’s.

#6 Titel
Een sterke blog post kan niet zonder een ijzersterke kop. Om aandacht te krijgen, zorg je dus voor een pakkende titel. Lezers zullen zo beter begrijpen waar je blog post over gaat en waarom zij deze moeten lezen. Ook helpen goede kopjes je aan een betere waardering voor zoekmachines.

#7 Infographic
Een infographic is altijd een goed idee. Het geeft lezers een grafische weergave van hetgene zij lezen. Infographics worden ook veelal doorgestuurd, dit zal je de nodige aandacht opleveren. En belangrijker nog; meer bezoekers.

#8 Keywords
Gebruik altijd keywords in je blog post en plaats ze op strategische posities, bijvoorbeeld in de kop, subkop, URL of body content.

#9 Mobiel
Steeds vaker zullen bezoekers jouw blog posts ook op hun mobiel willen lezen. Maak dit dus mogelijk. Er zijn verschillende templates beschikbaar om dit te bereiken.

#10 Vragen
Stel zo nu en dan relevante vragen aan je lezers. Daarmee bevorder je discussies op je blog en laat je zien dat je je lezers serieus neemt.

#11 Nummers
Het klinkt wellicht vreemd, maar het plaatsen van nummers in de titel van een blog post, helpt je aan een hogere attentiewaarde. Het feit dat je deze blog post leest, bewijst dit. Bekijk de titel van dit artikel nog maar eens goed.


#12 Stem

Met welke tone-of-voice praat je tegen je bezoekers? Op welke wijze representeer jij jouw bedrijf of jezelf? Denk hier goed over na. Denk ook na over het tempo van je zinnen, ritme en zelfs de opbouw van je verhaal. Zorg ervoor dat je blog posts verhalen bevatten die je bezoekers zullen interesseren en die ook nog eens relevant zijn.

#13 Youtube
Een video aan je blog post toevoegen is altijd een goed idee. Of zoals Youtube het zelf zegt: “Een video zorgt voor een grotere betrokkenheid bij kijkers dan tekst”. Kortom: engage je bezoekers met opmerkelijk commentaar.

#14 Wereld
Wanneer je besluit een blog te starten, realiseer je dan dat de hele wereld meeleest. Besef dat je niet weet wie jouw blogs posts meelezen, je trekt immers geen homogene groep aan.

#15 Leesbaarheid
Last but not least. Zorg dat je leesbare artikelen schrijft en dat je blog posts goed te zien zijn. Denk bijvoorbeeld na over de typografie en de achtergrondkleuren van je blog.

Gijs van der Togt is blogger, social media strateeg bij MarketingMonday

 

 

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen