Afgelopen donderdag was ik te gast bij de online talkshow op Kennisportal: 'The Social Media Show'. Mijn medegasten waren Andreas Willemse en Esther Goos. Onder begeleiding van Bob Oord van Heliview discussieerden we over het gebruik van social media in B2B-omgevingen. Hierin kwam duidelijk naar voren dat content en een kloppende contentstrategie het allerbelangrijkste is voor een succesvolle social media strategie.

Een van de onderdelen van een contentstrategie is storytelling: vertel het verhaal van je organisatie. Facebook is hiervoor zeer bruikbaar voor B2B-ondernemingen. Beter nog dan LinkedIn. De scheidingslijn tussen zakelijk en privé vervaagt: zakelijke relaties zitten misschien privé op Facebook, maar wat zij daar zien nemen zij ook mee in hun zakelijke afwegingen. Voor zakelijke research zullen zij waarschijnlijk ook Facebook gebruiken. Je kunt er dus maar beter goed vertegenwoordigd zijn.

Adviseurs kunnen organisaties helpen social media effectief in te zetten en nieuwe social media-materie eigen te maken. Het DNA van een organisatie kun je echter nooit uitbesteden aan een ander. Op social media is eerlijkheid, transparantie en authenticiteit een voorwaarde voor communicatie met je publiek, relaties en partners. Organisaties zullen het professioneel gebruik van LinkedIn, Twitter, Facebook en andere social media kanalen zichzelf eigen moeten maken - al dan niet in de beginfase onder begeleiding - voor het aantrekken, interesseren en behouden van relaties.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!