We geven vaak aan dat je kennis en productinformatie in verschillende contentvormen kunt aanbieden aan je publiek, om te boeien, relevant te zijn en bereik te creëren. Het automerk Subaru is trots op haar nieuwe feature 'EyeSight' en legt dit op meerdere manieren toe. Hieronder twee voorbeelden van dezelfde informatie in twee verschillende contentvormen verspreiden.

Content delen stimuleren door productinformatie als 'fun' aan te bieden

EyeSight is een nieuwe technologie die als een extra paar ogen op de weg fungeert. Het helpt je gevaarlijke situaties te herkennen en botsingen te voorkomen, aldus de uitleg op hun website. Maar wat zal sneller blijven hangen en zul je eerder geneigd zijn door te vertellen aan anderen? Wij denken het filmpje. Zo komen sales, storytelling en delen op social media dicht bij elkaar.

De 'brochure-tekst' op de website

De tekst op website is nuttig en aan te bevelen om prospects uit te leggen wat je krijgt als je een Subaru met Eyesight aanschaft:

'Subaru’s renowned technologies now include a new ‘driver assist system’ called EyeSight™. EyeSight™ is a second pair of eyes that monitors the road ahead and recognises potentially dangerous driving situations. Using three-dimensional images captured by cameras mounted at the top of the front windscreen, EyeSight™ provides audible and visual warnings to prompt the driver to take action. Apart from these built-in functions, EyeSight™ will also apply automatic braking intervention, when necessary, to help avoid or reduce the severity of a detected frontal collision.'

De uitleg in andere vorm op social media

Maar voor snelle awareness en groter bereik werkt het filmpje over hetzelfde onderwerp beter. Het creëert op laagdrempelige wijze bekendheid van de feature bij een groot publiek en is leuk om te delen. De mini-auto's in de video maken nog geluid ook om het geheel aantrekkelijker te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-ShJQThQxw

Foto by M / Shutterstock.com

Gratis e-books voor 13 sectoren.

Gratis e-books voor 13 sectoren.

De wereld verandert in snel tempo en dat heeft grote impact op all sectoren. Daarom hebben we een compact e-book serie ontwikkeld met de laatste trends op een rij.

Hein

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen

Schrijf je nu in
voor de gratis nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de laatste insights, research, e-books en
artikelen van ons research team. Helemaal gratis!