Social Media Policy in de praktijk

Onlangs hebben wij de PolicyGenerator en de whitepaper Social Media Policy gepubliceerd. Hierin hebben wij ons gefocust op het formuleren van richtlijnen voor het communiceren via social media en het activeren, motiveren en stimuleren van de ambassadeurs binnen organisaties.

Tijdens het invullen van de PolicyGenerator is gevraagd of er mensen geïnteresseerd zijn in een document waarin dieper wordt ingezoomd op praktische voorbeelden van communicatie via Social Media. Dit is nu verwerkt in een presentatie. Voor iedereen die de whitepaper nog niet heeft gelezen of nog geen eigen Social Media Policy heeft gegenereerd via de PolicyGenerator wordt in de presentatie een korte samenvatting gegeven.

De presentatie is doorspekt met allerlei praktische tips m.b.t. het communiceren via Social Media. Hierbij wordt ingezoomd op communicatie met de volgende doelstellingen:

  • Activeren,motiveren en stimuleren v.d. ambassadeurs binnen jouw organisatie
  • Profileren van jouw organisatie (“social presence”)
  • Beschermen tegen onnodige risico’s (Reputatiemanagement)

Verwacht organisatorische tips, voorbeelden van de “social presence” van profit en non-profit bedrijven, voorbeelden van online discussies, etc.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen