T-Mobile verwelkomt reizigers op Heathrow

T-Mobile is de laatste tijd met name negatief in het nieuws geweest. En dit natuurlijk vooral dankzij Youp. Het is echter niet alleen maar kommer en kwel wat het nieuws rondom T-Mobile betreft. Er is namelijk zeer recent een nieuwe T-Mobile viral gelanceerd op YouTube. En niet geheel zonder succes.

Liverpool Station en Trafalgar Square

Eerst even een stapje terug. In januari 2009 baarde T-Mobile opzien met twee buitengewoon succesvolle virals. De eerste was de ‘T-mobile Dance video at Liverpool station‘. Een video waarin mensen die ogenschijnlijk op weg waren naar hun werk, in de centrale hal van Liverpool Station “spontaan” begonnen te dansen en daarmee de overige, nietsvermoedende reizigers volledig wisten te verrassen. Een bijzonder succesvolle viral met 23 miljoen views op youtube, 133.597 Facebook shares, 4.807 tweets en 4.927 blog posts. Op zich geen slechte manier om je ‘brand message’ (Life’s for Sharing) te communiceren natuurlijk.

Een aantal maanden later deed T-Mobile dit kunstje nog eens dunnetjes over met de T-mobile Sing-a-long at Trafalgar Square. In deze video werd een ‘sing-a-long’ op Trafalgar Square georganiseerd waar duizenden mensen samen “spontaan” Hey Jude van The Beatles zongen. Weliswaar iets minder succesvol dan de Liverpool Station video maar ook deze versie kan vrij aardige cijfers overleggen met ruim 4 miljoen views op youtube, bijna 35.000 shares via Facebook en ruim 1.500 blog posts.

Welcome back

Na deze twee succesverhalen werd het een tijdje stil rondom T-Mobile. Voor wat betreft virals ten minste… Tot ruim een maand geleden. Want ze zijn terug met de ‘T-Mobile welcome back’ video. Hierin worden mensen die zojuist geland zijn op luchthaven Heathrow op een bijzondere en muzikale manier welkom thuis geheten. Net als de twee voorgaande video’s heeft ook deze weer tot doel om de ‘brand message’ van T-Mobile (Life’s for sharing) te communiceren.

Nu al groot succes

Het heeft er alle schijn van dat deze laatste video zijn twee voorgangers gaat overtreffen. Binnen een maand is deze video namelijk al bijna 5 miljoen keer bekeken op youtube, bijna 75.000 keer gedeeld via Facebook, ruim 10.000 keer getweet en op ruim 500 blogs beschreven. En we zijn pas een maand onderweg.

Recept voor succes

Het creëren van een succesvolle viral is niet eenvoudig en je moet er soms een beetje geluk mee hebben maar het lijkt er toch op dat T-Mobile een aardig recept in handen heeft om deze manier van adverteren succesvol in te zetten. We zijn dan ook benieuwd waarmee ze hierna op de proppen zullen komen en of ze het succes van de huidige video opnieuw kunnen evenaren of misschien zelfs overtreffen.

Heb je de ‘welcome back’ video nog niet gezien? Bekijk hem dan hier:

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen