Technologie en marketing zorgen voor Happiness

De mix van techologie en marketing maakt nieuwe, innoverende campagnes mogelijk. Dat laat Coca Cola zien met hun Valentijncampagne, die goed aansluit bij hun thema ‘Open Happiness’. In een druk winkelcentrum in Instanbul zette de producent van de frisdrank een Valentijn-Verkoopautomaat neer met een bijzonder ‘bedieningssysteem’. De machine leverde alleen de verfrissende blikjes aan stelletjes, nadat deze bewezen hadden dat ze elkaars valentijn waren.

De machine was voorzien van een camera zodat het ‘remote-controle-team’ stelletjes kon identificeren. Kussen en knuffelen zette de machine in werking. Een campagne die veel plezier en ‘happiness’ in het winkelcentrum bracht. Ook onderstaand video-verslag van de campagne brengt een glimlach op je gezicht.

De campagne is PR-technisch een succes. Heel veel (social) media – wij ook – geven aandacht aan de campagne. Zo zie je dat een goede locale campagne toch heel ‘global’ kan uitpakken

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen