Wearables

Hoewel de wearables-sector nog relatief nieuw is, gebruiken steeds meer bedrijven in allerlei bedrijfstakken deze apparaten productiviteit en veiligheid tijdens het werk te verbeteren. Nu wearables steeds geavanceerder en veelzijdiger worden, wordt het duidelijk dat deze technologie geen rage maar een blijvende trend is.

Trends die de Toekomst van Wearables Bepalen

Digital natives zijn gek op technologische snufjes en vrijwel alles – van smartphones tot slimme woningen – krijgt uiteindelijk een intelligente upgrade. Wearables maken deel uit van deze transformatie en zorgen in verschillende sectoren voor nieuwe niveaus van efficiëntie. Slimme brillen, slimme horloges en fitnesstrackers zijn meer dan alleen modeaccessoires – ze verbeteren ons leven.

Wearables worden al op grote schaal gebruikt in de fitness- en gezondheidsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan polsbandjes die in de sportschool onze prestaties monitoren. Of tatoeage-achtige pleisters die het zuurstofgehalte in ons bloed meten. En wat dacht je van slimme contactlenzen waarmee mensen met diabetes hun glucosegehalte in de gaten kunnen houden – in real time?

Ook in andere bedrijfstakken zien we wearables steeds vaker. In de bouwsector maken ze bijvoorbeeld gebruik van slimme hesjes (met ingebouwde noodknopjes) om de gezondheid en veiligheid van werknemers in de gaten te houden. En slimme helmen kunnen de impact van een val detecteren, waardoor de gewonde werknemer direct te lokaliseren is en hulp sneller op gang kan komen. Dit zijn natuurlijk nog maar een paar voorbeelden van hoe wearables de veiligheid kunnen verbeteren en dure projectvertragingen in de bouw als gevolg van ongelukken kunnen voorkomen.

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt – en de ontwikkelingen gaan nu al razendsnel – zullen er de toekomst steeds geavanceerde wearables op de markt komen.