Verrassende Twitter-campagne Volkswagen

Deze editie van de Marketing on Monday kijken we naar een Twittercampagne van Volkswagen. Het doel van de campagne was om de nieuwe editie van de Fox onder de aandacht te brengen bij de jongeren van São Paulo, de grootste stad van Zuid Amerika.

Om dit te bereiken besloot Volkswagen het Planeta Terra Festival in Sao Paolo te sponsoren. Dit is een van de grootste muziekfestivals van Brazilië en een uitgelezen plek om de Fox bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Het was echter de uitdaging om de boodschap ook buiten het festivalterrein te laten verspreiden en daarmee een nog grotere bereik te genereren.

Om dit te bereiken werden de laatste kaartjes voor het festival verspreid over de stad. Deze konden door mensen gevonden worden via een speciale actiesite. Daar werd de locatie van de kaartjes langzaam prijs gegeven via Google Maps. De locatie werd steeds duidelijker naarmate er vaker getweet werd met de hashtag #foxatplanetaterra. De eerste die vervolgens bij het kaartje was, mocht het houden. Deze actie duurde vier hele dagen.

Het resultaat

De hashtag #foxatplanetaterra was een trending topic in São Paulo in minder dan twee uur en bleef dat gedurende de gehele competitie. Nog veel belangrijker, een zeer groot deel van de doelgroep werd in contact gebracht met de doelgroep! Helaas is niet bekend of het aantal proefritten ook gestegen is.

Bekijk de video voor meer info over deze simpele maar succesvolle Twitteractie.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen