Waarom krijgt een beer 11 miljoen views op YouTube?

Er zijn campagnes die je gewoon gezien moet hebben. De YouTube campagne van Tipp Ex is er zo een. Tipp Ex lanceerde eind augustus een interactieve YouTube campagne met de naam ‘tippexperience’. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en blijkt de campagne een groot succes.

NSFW. A hunter shoots a bear!

Tipp Ex is in eerste instantie niet het ‘coolste’ merk dat je kunt verzinnen. Waarschijnlijk vonden ze dat bij de BIC Group, waarvan Tipp Ex een onderdeel is, ook. Vandaar dat de hulp van het Franse reclamebureau Buzzman werd ingeroepen. Buzzman ontwikkelde een campagne die slim gebruik maakt van de mogelijkheden die YouTube te bieden heeft. Via een 30 seconden durende teaserfilm met de naam ‘NSFW. A hunter shoots a bear!’ krijg je de keuze om de beer neer te laten schieten, of om hem te laten leven. Via deze interactie kom je terecht op het YouTube account van ‘tippexperience’. Hier speelt de interactieve campagne zich verder af. Je krijgt hier namelijk de mogelijkheid om zelf een vervolg op het filmpje te bedenken. Volgens Tipp Ex zijn er meer dan 40 verschillende scènes mogelijk.

Resultaten

In minder dan vijf dagen na de lancering was de video al ruim 4 miljoen keer bekeken in meer dan 200 landen. Daarnaast werd er op honderden blogs gepubliceerd over de campagne, werd hij meer dan 120.000 keer gedeeld via Facebook en ruim 10.000 keer via Twitter. Het bleef echter niet bij online, want de campagne verscheen ook op TV, radio en in gedrukte media. De campagne werd voornamelijk omschreven als een ‘innovatie die de toekomst van YouTube laat zien’.

Gemiddeld keek de internetgebruiker 6 minuten naar de campagne, tegenover een normaal gemiddelde van 2 minuten. Daarnaast werden er gemiddeld 15 scenes geprobeerd tijdens een bezoek en werden meer dan 19 pagina’s bekeken. Na twee maanden staat de teller van de video op ruim 11 miljoen views, waarvan meer dan drie miljoen vanuit Facebook zijn gegenereerd. Uit gegevens van YouTube blijkt tevens dat de viral voornamelijk door mannen tussen de 25 en 54 jaar oud wordt bekeken.

De campagne!

Heb je hem nog niet gezien, of wil je hem gewoon nog een keer zien? Bekijk dan de onderstaande video!

Ter inspiratie 10 acties die je kunt proberen:

  • footballs with
  • hugs
  • eats
  • sings with
  • dances with
  • kicks
  • calls
  • parties with
  • rides on
  • tipp-ex
Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen