Wearables zijn de toekomst voor Big Data

We willen graag verhalen met elkaar delen. Dit doen we dan ook massaal via social media, mobile apps en opkomende apparaten zoals wearables. Het delen van verhalen en informatie zorgt voor een explosie van vrijkomende data. Deze data gebruiken bedrijven op hun beurt weer om de klantrelatie te optimaliseren. Dat bedrijven als Amazon en Google zoveel over ons weten hebben we uiteindelijk aan onszelf te danken. Wij willen namelijk ‘always connected’ zijn.

In 2014 hebben de wearables met de Samsung Galaxy Gear S en de Apple Watch hun definitieve intrede gedaan in het leven van de consument. Nog niet iedereen is overtuigd van de toegevoegde waarde van wearables, maar wearables zijn in het leven geroepen om het leven van de mens te verbeteren. Om de drie onderstaande redenen gaan wearables dat volgens mij ook doen.

1. Wearables als de Nike-Fuelband houden jou fit en gezond.

2. Wearables redden levens: doordat een wearable jouw gezondheid monitort en daarbij ook nog jouw GPS locatie bijhoudt kan er bij een hartstilstand of ander ongeval sneller actie worden ondernomen.

3. Gemiddeld kijken wij 110 keer per dag op onze telefoon. Een wearable als Google Glass zorgt er voor dat mensen niet meer contstant op hun telefoon gaan kijken. In het verkeer zou dat al honderden ongelukken en tientallen doden per jaar besparen.

Wearables worden momenteel veelal gebruikt in de gezondheid- en fitnesssector. Bedrijven in andere sectoren zijn nog op zoek naar manieren hoe wearables in hun markt van toegevoegde waarde kunnen zijn. Mijn verwachting is dat 2015 het jaar gaat worden dat ook andere sectoren van wearables gaan profiteren. Wearables worden een  extra voedingsbron voor grote datacentra en uiteindelijk zullen de consumenten daar zelf van gaan profiteren. Bedrijven zullen in staat zijn om sneller dan real-time het leven van individuen te verbeteren.

Zijn wearables echt een uitkomst voor big data? Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt. Laat het mij hieronder in de reacties weten.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen