Consumenten die een aankoop willen doen laten zich veelal beïnvloeden door de reviews van anderen. Als je een internetwinkel hebt, kan je klanten die zich aan het oriënteren zijn op een aankoop helpen door reviews op je pagina te plaatsen. Dat is echter niet nieuwswaardig. We wìllen graag reviews op de site maar klanten laten ze niet achter. Hier drie tips om meer reviews te regelen.

Maak het makkelijk

Bezoekers leveren je een dienst met het plaatsen van een review. Het kost tijd en het levert ze in principe niks op. Maak het ze dan ook niet te moeilijk om er een te plaatsen. Verplicht je bezoeker dus niet om zich eerst te registreren voordat ze een review kunnen plaatsen. Die moeite zullen ze over het algemeen niet doen.

Beloon een beoordeling

De ideale manier om bezoekers te stimuleren tot het achterlaten van een review is daar een beloning tegen over zetten. Bijvoorbeeld een korting. Daarmee sla je meteen twee vliegen in een klap: naast een review neemt de kans op een herhalingsaankoop ook meteen toe!
Na de levering van het product kun je de klant bijvoorbeeld een e-mail sturen met de vraag of deze het product wil beoordelen. Plaats een linkje in de e-mail die direct uitkomt op de reviewpagina van het aangeschafte product. Nadat er een beoordeling is gegeven, kan je een mailtje sturen met een kortingscode. Eventueel kun je nog enkele voorwaarden stellen. Bijvoorbeeld dat de review eerst handmatig moet worden goedgekeurd, om zo beoordelingen van lage kwaliteit uit te sluiten. Een andere optie is een kortingsbon verloten onder meerdere mensen die een review hebben geschreven.

Gebruik de bedankpagina

Nadat de bestelling voltooid is, valt de bezoeker te verleiden tot een nieuwe actie: het achterlaten van een review. Uiteraard kan dat nog niet van de producten die zojuist besteld zijn maar wel van de producten die de klant eerder besteld heeft. Maak gebruik van de bestelhistorie, en plaats de eerder bestelde producten op de bedankpagina inclusief een linkje naar het reviewformulier van het product. Uiteraard kan je ook hier weer een beloning, zoals een korting tegenover stellen.

Kortom: door je in te leven in je bezoeker kan je meer reviews bemachtigen. Denk eraan dat de bezoeker haast heeft en dat het dus niet te moeilijk moet zijn. De bezoeker levert je een gunst en daar mag je best iets tegenoverstellen. En tot slot: maak gebruik van de mogelijkheden van je site.

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen