De toekomst van retail is ‘extreem digitaal’. Virtual reality en 3D-printers maken het mogelijk om perceptie, personalisatie en productie-ter-plekke te combineren. Intelligente systemen rekenen af en steeds meer slimme producten vinden in de toekomst autonoom hun weg naar de consument. Offline en online winkelen komen samen in een boeiende wereld van immersieve ervaringen.

Masterclass

output-onlinepngtools 1.png

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lezingen

output-onlinepngtools 7.png
webinar-transparant.png

Webinar


Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

output-onlinepngtools 4.png

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Research.png

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Onderwerpen

De winkel van de toekomst
Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Kopen we alleen nog maar online en verdwijnen fysieke winkels volledig uit het straatbeeld? Of veranderen winkels in multifunctionele ruimtes die verschillende ervaringen bieden en slim gebruik maken van VR en AR om klanten te verleiden? Hoogstwaarschijnlijk is de winkelervaring van de toekomst een combinatie van allemaal – en meer.
Hyperpersonalisatie
Winkelen wordt steeds meer gepersonaliseerd. Denk aan VR/AR-aanbiedingen in de winkel, interactieve displays, slimme spiegels in paskamers en productinformatie die met AR tot leven komt. Slimme systemen herkennen en begroeten je bij naam en laten en laten je producten zien waarvan ze weten dat je ze leuk vindt. Vervolgens produceert een 3D-printer een perfect, op maat gemaakt product voor je, klaar terwijl je wacht.
Logistiek en bezorging
In de wereld van morgen bezorgen drones binnen enkele uren en als jij dat wilt zorgen 3D printers voor real-time delivery. Blockchain-gestuurde platforms geven inzicht in de herkomst van producten en de authenticiteit van luxe artikelen. Magazijnen worden steeds verder geautomatiseerd. Pakketten worden uitgerust met sensortechnologie en GPS zodat hun locatie te allen tijde bekend is.
De toekomst van betalen
In de toekomst betaal je met een swipe, maak je geld over met je hartslag, en bevestig je een aankoop met een glimlach of via een irisscan. Op de achtergrond worden allerlei processen automatisch door bedrijfssystemen verwerkt. Ook met je zelfrijdende auto en persoonlijke wearables kun je straks afrekenen.
Chatbots en hologrammen
Online krijgen we te maken met interactieve chatbots die weten wat je wel en niet leuk vindt en accurate suggesties doen. Browsen werkt steeds meer met stemopdrachten. Je kunt virtuele showrooms bezoeken, waar je dankzij VR/AR-tech alles kunt uitproberen waar je maar in geïnteresseerd bent. Hologramprototypes laten je zien hoe je product wordt vervaardigd.
Ultra-channel marketing
Marketing wordt steeds gepersonaliseerder en immersiever en bereikt potentiële klanten op innovatieve manieren. Denk daarbij aan VR, AR, interactieve displays en chatbots. Je ontvangt het juiste aanbod via een app, smart TV, e-mail of je smartwatch. ERA – emotionele responsanalyse – gebruikt EEG-technologie om je emotionele reactie op online producten of digitale reclame te meten.
Ethiek
De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.
Nieuw rollen en vaardigheden
Het samengaan van technologie en retail verandert bestaande rollen en vaardigheden. Veel kassa- en winkelmedewerkers worden door een digitale collega vervangen. Retailers nemen mensen in dienst als merkambassadeurs, marketinganalisten en specialisten op het gebied van KI en VR/AR, social media-experts. Maar ook mensen die boeiende interactieve content ontwikkelen voor realtime digitale winkels en online winkelplatforms.
Leiderschap in de toekomst
Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is de oude ‘20ste-eeuwse’ manier van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn die traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.
Organisatie van de toekomst
De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden, monitort nieuwe ontwikkelingen voortdurend en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die van de gebaande paden af durven gaan.

Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

"Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent", zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om in 2020 en 2021 nieuwe chips te laten implanteren.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
Richard-van-Hooijdonk-home.jpg
Press 1.jpg
iab_03Sep_HTMIW19-134.jpg
IMG_9660.jpg
NEXT 15 - Day 1 - Image by Dan Taylor - dan-heisenbergmedia.com-84.jpg
isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Unilever.png
Vodafone.png
shutterstock_636007361.png
Nike.png
Interpol.jpeg
Google.png

Onze klanten

Microsoft.png
deloitte.png
Booking.com-Logo.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
Cargill.png
Ibm.png
Cargill.png
Huawei.png
Samsung.png
pwc.jpg
Booking.com-Logo.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
Booking.com-Logo.png
Booking.com-Logo.png
KLM.png
KLM.png
KLM.png
Manfred Graf
Director- General EC
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Maarten Buikhuisen
CEO global solutions
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Jan Struijs
Commandant Nederlandse Politie
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Patrick Steemers
Partner Deloitte
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Rob Pols
CEO Atos
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Alexander Schnitger
Lieutenant-General Royal Airforce
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Arjan van Dijk
Director
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Alex Drost
Director Dutch Customs
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Road-to-recovery.png

Road to recovery

Er komende uitdagende tijden aan. Juist dan zijn we creatief en denken we buiten de gebaande paden. Maar hoe doe je dat? We hebben wij een module ontwikkeld die je - specifiek voor jouw sector - inspireert hoe je succesvol kunt zijn tijdens een recessie.

Succes in uitdagende tijden

Download ons gratis E-book

Geen enkele sector heeft de technologische ontwrichting duidelijker ervaren dan de detailhandel. De opkomst van online shoppen, de alomtegenwoordigheid van social media en de toenemende klanteisen dwingen tot verandering. De toekomst van retail kan niet anders dan technologie omarmen. Meer weten?

De toekomst van retail

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis trendservice

Ebooks_ENG.jpeg

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis e-books voor 13 sectoren