Een slimme stad is te vergelijken met een mensenlichaam – een intelligent organisme met technologie als ‘zenuwstelsel’ dat signalen opvangt en op onze behoeften reageert. De slimme stad van de toekomst past zijn infrastructuur dynamisch aan en geeft zijn burgers precies wat zij nodig hebben. Technologie is de voedingsbron die de slimme stad nodig heeft om te functioneren bestaat uit real-time informatie van mensen en apparaten en wordt gebruikt om verkeer, watervoorziening, elektriciteit en afvalverwerking te regelen. In de slimme stad van de toekomst zien we overal sensoren waardoor infrastructuur, gebouwen en verkeerssystemen responsief worden en in real time kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Masterclass

output-onlinepngtools 1.png

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lezingen

output-onlinepngtools 7.png
webinar-transparant.png

Webinar


Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

output-onlinepngtools 4.png

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Research.png

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Onderwerpen

De slimme en duurzame omgeving
De opkomst van slimme en duurzame steden heeft deels te maken met de noodzaak het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, afvalverwerking te optimaliseren, energie efficiënter te gebruiken en het verkeer te stroomlijnen. Minder uitstoot wordt mogelijk gemaakt door geautomatiseerde systemen en real-time informatie in het OV. Verbeteringen in mobiliteit en efficiënter energieverbruik zorgen bovendien voor betere luchtkwaliteit.
Slim energiebeheer
De elektriciteitsnetwerken in de slimme steden van de toekomst distribueren met name duurzame energie. Het IoT en ICT maken het smart grid mogelijk dat zorgt voor het slim op elkaar afstemmen van energieproductie en -verbruik. Zo’n netwerk vormt samen met slimme meters en apparaten één effectief systeem dat verbruiksdata verzamelt en ervoor zorgt dat alles optimaal functioneert.
Slimme mobiliteit
Slimme mobiliteit is de bloedsomloop van de slimme stad. Deze past zich automatisch aan de vervoersbehoeften van inwoners en bezoekers aan en verbetert daarmee zowel de gebruikerservaring als de levenskwaliteit. Slimme mobiliteit bestaat uit een slimme infrastructuur, flexibel OV, een openbaar deelfietsenplan, carpoolnetwerken en autonome voertuigen die met parkeermeters en laadpalen communiceren
Slimme gebouwen
Slimme gebouwen zijn voorzien van sensoren en systemen die gegevens verzamelen over het gebruik en functioneren ervan en apps om verlichting, verwarming en verkoeling te regelen, vergaderruimtes te reserveren of lunch te bestellen in de kantine. In de toekomst zijn gebouwen van zelfherstellende materialen gemaakt, met slimme elektriciteitsnetwerken en duurzame energiebronnen als zonneramen.
Nieuwe vaardigheden en rollen
Slimme steden hebben mensen nodig die kunnen bijdragen aan de transformatie van deze steden. En voor het bouwen van de infrastructuur die hiervoor nodig is hebben we nieuwe functies en nieuwe vaardigheden nodig. Belangrijke competenties zijn onder meer data science-, cybersecurity- en kunstmatige intelligentie-gerelateerde vaardigheden. Maar ook diplomatieke en ondernemersvaardigheden en expertise in bijvoorbeeld privacy en gegevensbescherming worden steeds belangrijker
Slimme infrastructuur
In een slimme stad met een slimme infrastructuur is sensortechnologie in elk denkbaar apparaat ingebouwd. De sensoren zijn verbonden met het IoT, waardoor informatie in real time wordt verzameld en geanalyseerd. De gegevens worden vertaald naar waardevolle inzichten die leiden tot betere beslissingen over de structurele kwaliteit en onderhoud van de infrastructuur, betere operationele efficiëntie en minder ‘downtime’.
De toekomst van leiderschap
De organisatie van de toekomst vraagt om een nieuw soort leider die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. De leider van de toekomst inspireert zijn mensen, biedt hen ruimte en mogelijkheden en creëert een omgeving waar de oude en nieuwe organisatie optimaal kunnen presteren.
Organisatie van de toekomst
De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
Ethiek
De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

"Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent", zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om in 2020 en 2021 nieuwe chips te laten implanteren.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
Richard-van-Hooijdonk-home.jpg
Press 1.jpg
iab_03Sep_HTMIW19-134.jpg
IMG_9660.jpg
NEXT 15 - Day 1 - Image by Dan Taylor - dan-heisenbergmedia.com-84.jpg
isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Unilever.png
Vodafone.png
shutterstock_636007361.png
Nike.png
Interpol.jpeg
Google.png

Onze klanten

Microsoft.png
deloitte.png
Booking.com-Logo.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
Cargill.png
Ibm.png
Cargill.png
Huawei.png
Samsung.png
pwc.jpg
Booking.com-Logo.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
Booking.com-Logo.png
Booking.com-Logo.png
KLM.png
KLM.png
KLM.png
Manfred Graf
Director- General EC
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Maarten Buikhuisen
CEO global solutions
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Jan Struijs
Commandant Nederlandse Politie
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Patrick Steemers
Partner Deloitte
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Rob Pols
CEO Atos
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Alexander Schnitger
Lieutenant-General Royal Airforce
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Arjan van Dijk
Director
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Alex Drost
Director Dutch Customs
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Road-to-recovery.png

Road to recovery

Er komende uitdagende tijden aan. Juist dan zijn we creatief en denken we buiten de gebaande paden. Maar hoe doe je dat? We hebben wij een module ontwikkeld die je - specifiek voor jouw sector - inspireert hoe je succesvol kunt zijn tijdens een recessie.

Succes in uitdagende tijden

Download ons gratis E-book

Data-gedreven slimme stadssystemen veranderen de toekomst van stedelijke centra. Sterker nog, de steden van de toekomst zitten vol met draadloze sensoren die alles volgen – van het weer tot elektriciteit tot het verkeer – en bieden ons straks ongekende efficiëntie en gebruiksgemak. Meer weten?

De toekomst van de stad

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis trendservice

Ebooks_ENG.jpeg

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis e-books voor 13 sectoren