INPSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van de Gezondheidszorg

Hoe ziet onze zorg er in 2030 uit? Zonder huisarts en algemeen ziekenhuis? Hoe zorgt predictive healthcare voor een efficiënte en betaalbare zorg? Worden we 130? Wat kunnen we verwachten van biotech en nanotech? Ben jij er klaar voor?

De toekomst van de zorg is interessant voor iedereen die van het leven houdt. De technologische ontwikkelingen binnen de zorg zijn misschien wel de meest vooruitstrevende. Telemedicine. Wearables. Implants die de gevolgen van epilepsie en alzheimer laten verdwijnen en bioprinters die organen kunnen uitprinten. De elektronische pil die weet hoe het met je gaat en persoonlijke medicijnen uit een 3D printer. Klaar terwijl je wacht. Of wat dacht je van DNA manipulatie, zorgrobots en robots die met uiterste precisie kunnen opereren. De toekomst van de zorg is zo interessant, dat je ‘m niet wil missen.

Onderwerpen
die aan bod komen

BIOPRINTERS

Het bioprinten van levend weefsel en organen zoals levers, harten, kraakbeen en vet kan oplossingen bieden voor een groot aantal ziekten en verwondingen en zelfs voor het huidige donororgaantekort. Het printen van menselijke stamcellen, in combinatie met 3D-bioprinting, maakt een snelle ontwikkeling van regeneratieve medicijnen en betere chirurgie mogelijk en ontketent een ware revolutie in de gezondheidszorg.

NEUROTECH

Neurotechnologie richt zich, door middel van hersen-computer-interfaces, op de interactie tussen menselijke hersenen en computers. Hiermee kan hersenactiviteit direct gemeten worden en kunnen elektrische signalen omgezet worden naar een taal die een computer of een ander mens kan begrijpen. Met neurotech kunnen blinden weer zien en mensen met verlammingen weer lopen. De technologie stelt ons ook al in staat om machines met onze gedachten te besturen.

BIOTECH

Met biotechnologie veranderen we biologie als het ware in complexe technologie waarmee we het leven zelf kunnen manipuleren. Wetenschappers doen dit door innovatieve nanotechnologie te koppelen aan de beste kwantumcomputers en de laatste ontwikkelingen in de chemie en biologie. Biotechnologie maakt gebruik van planten, dieren en bacteriën voor de ontwikkeling van voedsel, medicijnen en nieuwe materialen.

TELEGENEESKUNDE

Het dynamische domein van de telegeneeskunde ontwikkelt zich snel en er zijn al talloze mobiele gezondheidsapps en nieuwe medische apparaten op de markt waarmee consumenten hun vitale statistieken, bloeddruk, hartslag en bloedsuikerspiegel kunnen meten en zelfs oorinfecties kunnen diagnosticeren. Deze informatie kunnen ze op afstand met medische specialisten delen. Zo kunnen patiënten informatie verzamelen voor medische diagnoses zonder dat ze naar het spreekuur hoeven. Telegeneeskunde behoort steeds vaker, en voor steeds meer patiënten en zorginstellingen, tot de mogelijkheden

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Supercomputers als IBM's Watson stellen medische professionals in staat om met realtime klinische en medische informatie diagnoses te stellen en behandelingsplannen te formuleren. Met behulp van kunstmatige intelligentie, 3D beeldvormingstechnologie en patroonherkenning kunnen medische professionals chronische aandoeningen veel sneller diagnosticeren en het zal niet lang duren voordat artsen ziekten kunnen behandelen voordat deze de kans hebben zich te manifesteren.

ROBOTS

Ook in de zorg vindt steeds meer automatisering plaats. Robotica stelt chirurgen in staat om gecompliceerde, minimaal invasieve ingrepen uit te voeren die nauwkeuriger zijn dan conventionele operaties. Robotchirurgie wordt al op grote schaal toegepast, waaronder in de gynaecologie, urologie en tijdens complexe procedures als hartklepoperaties. Andere type robots worden in de zorg ingezet om medicijnen te verstrekken, maaltijden te bereiden, bedden te verschonen, de was te doen of afval te verwijderen.

WEARABLES

Consumenten maken steeds meer gebruik van wearables. Deze gadgets kunnen vrijwel alles meten; van fysieke activiteit tot slaappatronen, ademhaling, bloedglucosespiegels, blootstelling aan zonlicht en hartslag. Wearables stellen medische professionals in staat om hun patiënten op afstand te monitoren. Tevens geeft de technologie patiënten meer controle over hun eigen gezondheid.

IMPLANTATEN

Exponentiële ontwikkelingen in de medische technologie stellen ons in staat om bijna elk onderdeel van het menselijk lichaam - de maag, de nieren, het hart, de longen, spieren, huid, ledematen, oren en ogen - te herstellen, vervangen of verbeteren. Dit is inmiddels echte wetenschap in plaats van alleen sciencefiction. In de toekomst bevat elk menselijk lichaam minstens één of meerdere technologisch- of mechanisch gemanipuleerde onderdelen.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

Ik ben geïnteresseerd
IN DEZE lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-zorg

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Genetische modificatie, veelbelovend of verschrikkelijk?

Lees Meer

De onafwendbare komst van de onderhuidse chip: voor- en nadelen

Lees Meer

Meer dan alleen een machine: intelligente chatbots worden ‘digitale mensen’

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.