Hoe zouden overheden slimmer, sneller en efficiënter kunnen functioneren in een wereld waar digitale technologie de basis vormt van besluitvorming en dienstverlening? Welke technologieën vormen de basis voor de overheid van morgen? Geavanceerde technologie zorgt in de toekomst voor dat overheden efficiënter kunnen communiceren met hun burgers en dat interne systemen – zoals op het gebied van belastingen, vergunningen, telecommunicatie, veiligheid, vervoer, uitkeringen, onderwijs en de zorg – verslimmen.


Masterclass

output-onlinepngtools 1.png

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lezingen

output-onlinepngtools 7.png
webinar-transparant.png

Webinar


Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

output-onlinepngtools 4.png

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Research.png

Een overzicht van de onderwerpen van de deze lezing.

Onderwerpen

Digitale burgers
Digitaal burgerschap is een cruciaal onderdeel van de digitale transformatie en helpt burgers gebruik te maken van hun democratische rechten. Met technologie als het IoT, burgergerichte platforms, big data en apps kunnen burgers de overheid feedback geven en suggesties doen voor nieuwe overheidsprogramma’s en nieuw beleid. Deze technologieën geven burgers ook toegang tot overheidsinformatie, zoals op het gebied van kosten, financiën en investeringen.
Veiligheid en zekerheid
Technologie als KI kan overheden helpen met het voorspellen van misdaad en gezichtsherkenningstech kan worden ingezet om criminelen in mensenmassa’s op te sporen. Slimme camera’s met sensortechnologie zorgen voor efficiëntere verkeersregeling, bijvoorbeeld door stoplichten beter op elkaar af te stemmen waardoor het verkeer beter kan doorstromen. Steeds meer wetshandhavers wereldwijd maken bovendien gebruik van robots om hun gemeenschappen te beveiligen.
Slimme overheidssystemen
In de toekomst kan iedereen dankzij technologieën als KI, big data, het IoT, cloud computing en machine learning volledig digitaal zaken doen met de overheid – zoals vergunningen aanvragen, stemmen, toeslagen regelen en belastingaangifte doen. In de toekomst bevatten onze ID-kaarten bovendien RFID-chips of wordt onze identiteit geverifieerd met behulp van gezichtsherkenningstech.
Social government
In de toekomst spelen burgers een prominentere rol in het publieke domein en ontstaat een participatiesamenleving. Door co-creatie willen lokale overheden meer betrokken zijn bij initiatieven, zodat publieke dienstverlening beter afgestemd kan worden op de behoeften van de burgers. Door middel van crowdfunding kunnen lokale overheden sociale doelen bereiken en gemeenschappen meer bij besluitvormingsprocessen betrekken.
Nieuwe vaardigheden en rollen
De publieke sector is tot nog toe nauwelijks door moderne technologie getransformeerd. Maar daar komt verandering in. Overheidsdiensten zullen de capaciteiten van mensen en machines steeds meer met elkaar integreren. Menselijke sociale vaardigheden als teamwork, leiderschap en creativiteit zijn bijvoorbeeld een mooie aanvulling op het uithoudingsvermogen, kwantitatieve mogelijkheden, snelheid en schaalbaarheid van machines.
Digitale democratie
Digitale democratie heeft gezorgd voor een efficiëntere informatiestroom tussen overheden, politieke en maatschappelijke organisaties en burgers. Het bevordert bovendien het publieke debat en zorgt ervoor dat burgers meer zeggenschap krijgen in de politieke besluitvorming. E-ID-cards met digitale verificatie maken beveiligde en efficiënte stemsystemen mogelijk die privacy en anonimiteit waarborgen.
Leiderschap in de toekomst
De organisatie van de toekomst heeft een nieuw soort leider nodig. Iemand die de gevestigde orde uitdaagt en bereid is de traditionele manier van leidinggeven achter zich te laten. De leider van de toekomst inspireert zijn mensen, geeft hen ruimte en kansen, en biedt hen een omgeving waar de oude én nieuwe organisatie optimaal kunnen presteren.
Organisatie van de toekomst
De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
Ethiek
De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.

Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

"Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent", zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om in 2020 en 2021 nieuwe chips te laten implanteren".

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
Richard-van-Hooijdonk-home.jpg
Press 1.jpg
iab_03Sep_HTMIW19-134.jpg
IMG_9660.jpg
NEXT 15 - Day 1 - Image by Dan Taylor - dan-heisenbergmedia.com-84.jpg
isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Unilever.png
Vodafone.png
shutterstock_636007361.png
Nike.png
Interpol.jpeg
Google.png

Onze klanten

Microsoft.png
deloitte.png
Booking.com-Logo.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
Cargill.png
Ibm.png
Cargill.png
Huawei.png
Samsung.png
pwc.jpg
Booking.com-Logo.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
Booking.com-Logo.png
Booking.com-Logo.png
KLM.png
KLM.png
KLM.png
Manfred Graf
Director- General EC
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Maarten Buikhuisen
CEO global solutions
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Jan Struijs
Commandant Nederlandse Politie
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Patrick Steemers
Partner Deloitte
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Rob Pols
CEO Atos
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Alexander Schnitger
Lieutenant-General Royal Airforce
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Arjan van Dijk
Director
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Alex Drost
Director Dutch Customs
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Road-to-recovery.png

Road to recovery

Er komende uitdagende tijden aan. Juist dan zijn we creatief en denken we buiten de gebaande paden. Maar hoe doe je dat? We hebben wij een module ontwikkeld die je - specifiek voor jouw sector - inspireert hoe je succesvol kunt zijn tijdens een recessie.

Succes in uitdagende tijden

Download het gratis E-book

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en beloven zowel uitdagingen als nieuwe mogelijkheden. Download dit interessante e-book van ruim 100 pagina's

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis trendservice

Ebooks_ENG.jpeg

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis e-books voor 13 sectoren