INPSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van de Slimme Stad

Alle technologieën komen bij elkaar in de belofte van morgen: de slimme stad. Steden en landen worden ‘systemen van systemen’. Ben jij er klaar voor?

Een slimme overheid als voorwaarde voor de vooruitgang.De slimme overheid komt eraan. Met slimme steden die zichzelf aanpassen aan de behoefte van de burger. Met energiesystemen die zijn voorbereid op de toekomst. Een overheid die de burger van de toekomst de ruimte geeft om te bepalen. En die technologie gebruikt en in techniek stimuleert. En een overheid die ook in de nieuwe wereld kan beschermen en kan loslaten. Gaan we er samen tegenaan?

Onderwerpen
die aan bod komen

CROWDSOURCING

Crowdsourcing, een inmiddels populair gedistribueerd online productie- en probleemoplossend model, wint ook steeds meer aan populariteit als tool voor publieksparticipatie in planning en bestuur, maar ook als een manier om grote hoeveelheden gegevens te verwerken of manieren te ontwikkelen voor de verbetering van overheidsfuncties. Publieke deelname is een natuurlijke uitbreiding van het democratisch proces waarin burgers zichzelf besturen.

CYBERSECURITY

Het snelle tempo van de urbanisatie heeft ertoe geleid dat steeds meer steden 'smart city' programma's implementeren. Deze wereldwijd verbonden economische, politieke en sociale subsystemen zijn vaak onvoldoende beveiligd, waardoor een stad kwetsbaar wordt. Als gevolg daarvan moeten innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld worden om risico's te minimaliseren. Voorbeelden zijn verhoogde surveillance, slimme bedreigingsdetectie, simulatiemodellering, biometrie en proactieve antivirusbeveiliging.

ENERGIEREVOLUTIE

De convergentie tussen digitale technologie en de energiewereld, of Energie 3.0, zal de weg vrijmaken voor een nieuw ecosysteem van diensten die een lager energieverbruik mogelijk maken en tot betere stedelijke levenskwaliteit leiden. In de toekomst genereren steeds meer burgers hun eigen duurzame energie en worden overschotten met anderen gedeeld.

BURGER VAN DE TOEKOMST

De komende jaren van burgerbestuur vereisen meer participatie van burgers, innovatieprojecten en hackathons die nieuwe ideeën genereren en nieuwe mogelijkheden bieden om de responsiviteit en efficiëntie van de overheid te verhogen. Met de betrokkenheid van de burger van de toekomst kunnen we leven en werken in omgevingen die onze gezondheid ten goede komen, sterkere en creatievere samenlevingen ontwikkelen en een economie creëren die aansluit bij de 21e eeuw.

SLIMME OVERHEID

De ‘slimme overheid’ is afhankelijk van communicatienetwerken en verbonden informatiesystemen. Een slimme overheid richt zich op efficiëntie, transparantie, duurzaamheid en veiligheid en is datagedreven, burgercentraal en prestatiegericht. Het maakt gebruik van innovatieve technologie, bedrijfsmodellen en beleidsmaatregelen om financiële uitdagingen en problematiek rond dienstverlening en het milieu aan te pakken.

SLIMME STEDEN

Een slimme stad gaat een dialoog aan met haar burgers om de kwaliteit van het leven in de stad te verbeteren. Technologieën als machine learning, data-analyse, sensortechnologie en het Internet of Things helpen bij het optimaliseren van water- en elektriciteitsverbruik, hulpverlening, verkeersstroom en openbaar vervoer. Een slimme stad is datagedreven, waardoor diensten en systemen in real-time kunnen reageren.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-overheid

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Wolken zaaien en orkanen manipuleren: zijn we in staat om het weer te beheersen?

Lees Meer

Militaire robots: worden de oorlogen van de toekomst uitgevochten door intelligente machines?

Lees Meer

Zó wordt je privacy in dit digitale tijdperk geschonden

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.