INPSPIRERENDE LEZING

DE TOEKOMST VAN RETAIL

Nieuwe technologieën, zoals 3D printers, virtual reality en zelfrijdend vervoer bepalen de toekomst van retail. Big data en het IoT zorgen voor analyses en triggers. En steeds meer slimme producten vinden zelf de weg naar de consument. Retail zal nooit meer zijn zoals het was. Ben jij klaar voor de toekomst?

De toekomst van detailhandel in handen van ‘extreme digital’. De manier waarop wij winkelen verandert al jaren. Online heeft de traditionele winkelstraat grote schade toegebracht. En mobiel legt extra druk op de winkel van vroeger. Virtual reality en 3D printers maken het mogelijk om beleving en productie te combineren. Robots nemen bediening graag van mensen over. En kunstmatige intelligentie zorgt voor het optimaal benutten van alle beschikbare kanalen. Ultrachannel is de toekomst. Generatie Z aan het roer. Doe je mee of blijf je staan?

Onderwerpen
die aan bod komen

4D-PRINTTECHNOLOGIE

4D-printtechnologie kan de wereld potentieel veranderen. In feite doet het dat al. Er zijn inmiddels al talloze interessante wetenschappelijke technieken ontwikkeld om vormveranderende structuren te produceren, zelfs levend weefsel. Materialen voor kleding, banden en schoenen kunnen nu worden geprogrammeerd om op weersomstandigheden te reageren, bijvoorbeeld door hun permeabiliteit of grip te veranderen. Het is een understatement om te zeggen dat 4D op het punt staat de retailsector te revolutioneren.

RETAIL OF THINGS

We leven al in een superconnected wereld, maar in de nabije toekomst communiceert alles met elkaar. 'Retail of Things' betekent dat digitale binnen- en buitenreclame, displaykasten, sensoren, slimme productlabels, draagbare apparaten, smartphones en andere apparaten gaan monitoren, analyseren, rapporteren, voorstellen en adviseren. Hyperconnectiviteit stelt producten en apparaten in staat om multidimensionale lagen te vormen die zorgen voor gestroomlijnde winkelactiviteiten en verbeterde klantervaring.

ROBOTICA

Robots worden binnenkort bij de meeste winkels ingezet om klanten te begroeten en basisinformatie te verstrekken. De huidige winkel- en receptierobots zijn alleen in staat om met geprogrammeerde antwoorden op bezoekers te reageren, maar naarmate ze beter worden in spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking zijn ze straks in staat om echt op vragen te reageren.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE​

Het wonder van de kunstmatige intelligentie is verrijkend, en het is niet verwonderlijk dat KI en retail uitstekend bij elkaar passen. KI biedt retailers scherpere prognose-instrumenten, waardoor ze slimmere zakelijke beslissingen kunnen nemen. Deze technologie kan de voorkeuren van klanten begrijpen en nauwkeurigere productvoorstellen formuleren waardoor retail nog slimmer en persoonlijker wordt.

DE TOEKOMST VAN BETALINGSSYSTEMEN

We gaan in de toekomst steeds vaker met mobiele biometrische technologieën betalen waardoor creditcards, pincodes en handtekeningen overbodig worden. Deze nieuwe betaalmethodes stellen een klant in staat om een winkel binnen te gaan, te pakken wat hij of zij nodig heeft en vervolgens de winkel weer te verlaten - terwijl het betalingsproces zich op de achtergrond voltrekt. De toekomst van handsfree winkelen, waarin de volledige winkelervaring plaatsvindt middels een wearable, is niet ver weg.

VIRTUAL EN AUGMENTED REALITY​

Virtual en augmented reality stellen retailers in staat om de manier waarop hun klanten winkelen te ‘revolueren’. Of ze nu een shirt willen proberen of kijken of die designertafel in hun woonkamer past, VR en AR kunnen de klantenservice enorm verbeteren, pijnpunten elimineren en een gedifferentieerde, gepersonaliseerde klantervaring mogelijk maken.

ULTRACHANNEL

Klanten besteden steeds meer tijd aan interactie met merken op social media platforms als Pinterest, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd waardeert men sites als eBay en Amazon om snel en betrouwbaar precies te krijgen wat men wil - met voordelen als gratis verzending. Klanten willen de vrijheid om overal te winkelen, via welk kanaal dan ook. In de toekomst behoren slimme koelkasten, Tesla dashboards en RFID-chipimplantaten ook tot deze kanalen.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-detailhandel

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

De onafwendbare komst van de onderhuidse chip: voor- en nadelen

Lees Meer

Het wordt tijd dat de mode-industrie duurzaamheid serieus gaat nemen

Lees Meer

Gedachtenlezen en hersenhacking: is zelfs ons brein straks niet meer privé?

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.