INSPIRERENDE LEZING

DE TOEKOMST VAN MARKETING

Er staat ons een nog grotere digitale transformatie te wachten. De consument van de toekomst bestaat uit data. Zijn persoonlijke data en de ‘dingen’ die hij gebruikt vormen het fundament voor interactie en communicatie. ‘Lovebrands’ en algoritmen gaan hand in hand. Relevantie is key.

De toekomst van marketing komt letterlijk dichtbij. Nieuwe technologie transformeert het marketingvak tot een ware uitdaging en uitmuntende beleving. Het Internet of Things, sensoren, big data en slimme algoritmen leveren de marketeer ‘sneller dan realtime’ informatie. Voorspellingen bepalen de toekomst en extreme personalisatie is een feit. Virtual reality brengt ervaringen nog dichterbij en crowdsourcing helpt een handje mee. Digitale ‘helperbrands’ zullen overleven. Anderen staan buiten spel. Welkom bij de toekomst van marketing.

ONDERWERPEN
DIE AAN BOD KOMEN

CROWDSOURCING

Bedrijven zijn niet alleen aangetrokken tot crowdsourcing omdat het gratis is en het hun talent pool uitbreidt; crowdsourcing geeft een bedrijf tevens inzicht in wat hun klanten willen. Marketing en crowdsourcing passen goed bij elkaar. De crowd helpt je om je project te verwezenlijken en is tegelijkertijd een potentieel klantenbestand.

HELPER BRANDS

Helper brands of helpermerken volgen de leiding van de klant. Ze verschijnen als een assistent waar de klant op kan rekenen, zodat hij (nog beter) kan doen wat hij wil doen. Goede helpermerken ondersteunen hun klanten op (on)verwachte manieren en maken bijzonder grote indruk. Denk hierbij aan een koeriersbedrijf dat op zondag een pakket bezorgt. Helper brands onderscheiden zich en gedijen zelfs in overvolle markten.

INTERNET OF THINGS

Het IoT biedt merken, marketeers en adverteerders onbeperkte mogelijkheden om op de juiste manier (thuis, in de auto of op de zaak) te luisteren en te reageren op de behoeften van hun klanten. Verhoogde connectiviteit - via social media en slimme apparaten - leidt tot meer data, wat relevantere campagnes, optimaal klantcontact en verbeterde klantervaring mogelijk maakt.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

KI, en machine learning in het bijzonder, neemt in veel sectoren een belangrijke plaats in. Inmiddels heeft ook de marketingindustrie machine learning ontdekt - voor contentcuratie en voor aanbevelingen – waarmee men de klant, op basis van ‘geaggregeerde wijsheid’, relevante en gepersonaliseerde diensten of producten kan aanbieden. Machine learning helpt ook bij het bepalen welke demografische groep welk type content ziet.

EXTREME PERSONALISATIE

Wat een klant voornamelijk wil van een merk is hoge kwaliteit en continuïteit, of dit nu online, telefonisch of in de winkel is. De klant wil herkend worden door het merk, ongeacht waar ze zijn of hoe ze met het merk in contact zijn. Extreme personalisatie leidt tot een hogere conversie, lagere bounce rates en een hogere omzet. In de toekomst communiceren slimme koelkasten, contactlenzen, woningen en auto's ook met klanten, wat leidt tot ultra-personalisatie.

ULTRA CHANNEL

Consumenten kunnen op alle mogelijke manieren, middels diverse apparaten en via online en fysieke kanalen, met merken communiceren, en toch blijven de verwachtingen van de klant stijgen. Ze willen dat merken ervaringen door de ogen van de klant zien, nog meer kanalen integreren en het proces nog naadlozer maken. Binnenkort omvatten deze kanalen apparaten als slimme koelkasten, Tesla dashboards en RFID-chip implantaten.

VIRTUAL & AUGMENTED REALITY

In een wereld waar de gemiddelde aandachtsspanne maar acht seconden is, bieden VR en AR-technologie marketeers interessante manieren om een ​​volledig immersieve en interactieve klantervaring te creëren - een nieuw soort merkverkenning en storytelling. Het is aangetoond dat VR en AR empathie losmaken in gebruikers, wat belangrijk is voor marketing; bedrijven gebruiken emoties om hun producten en diensten te verkopen.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

LEZING AANVRAGEN

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-marketing

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen?

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Microtrends herkennen kan het verschil betekenen tussen succes en mislukking

Lees Meer

Facebook how to: een eigen tabblad maken

Lees Meer

Co-creatie & Co-design

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.