INPSPIRERENDE LEZING

DE TOEKOMST VAN WERK

Technologie verandert de manier waarop we werken en leidt tot een totaal nieuwe beroepsbevolking en verbeterde werkplekmodellen. Omdat onze kantoren, fabrieken en andere werkplekken steeds meer geautomatiseerd raken, moeten we opnieuw over onze rollen nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. De manier waarop bedrijven personeel werven en behouden verandert ook. Welkom op de werkplek van de toekomst.

Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? Terwijl automatisering steeds meer banen overneemt, passen mensen zich aan door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Er ontstaan nieuwe arbeidsmodellen en werkplekken die bestaande hiërarchieën ter discussie stellen. Technologie verandert hoe we leidinggeven, geeft bedrijven inzicht in de ervaring en prestaties van hun personeel, zorgt voor een gezonde werkomgeving en bepaalt zelfs wie we in dienst moeten nemen.

Onderwerpen
die aan bod komen

GEKWANTIFICEERDE WERKPLEK

Hoe weten we waarom sommige werknemers beter presteren dan anderen? En hoe zorgen we dat ze efficiënter en productiever worden? Door meer te weten te komen over de werknemerservaring. Dankzij ontwikkelingen op het gebied van het IoT, sensortechnologie en het groeiende gebruik van mobiele apparaten en draagbare technologie hebben bedrijven toegang tot eindeloze hoeveelheden informatie over de activiteiten, de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Met die informatie kun je trends herkennen en maatregelen nemen die de werknemers gelukkiger, gezonder en – het mooiste van alles – productiever maken.

NIEUWE ROLLEN EN VAARDIGHEDEN

Nu steeds meer werk wordt geautomatiseerd is het niet verwonderlijk dat sommige vaardigheden overbodig worden. Maar er ontstaan ook nieuwe kansen die eerst niet bestonden. Om op de werkplek van de toekomst te slagen moeten we onze rol opnieuw definiëren en nieuwe vaardigheden aanleren. En in de 21ste eeuw zijn kritisch nadenken, creativiteit, communicatie, probleemoplossend vermogen en technologische kennis de belangrijkste vaardigheden die we nodig hebben. We zullen ons leven lang moeten blijven leren en hebben daarom een nieuw onderwijsmodel nodig – Learning-as-a-Service (Laas).

PERSONEELSMANAGEMENT

Bedrijven maken steeds meer gebruik van KI om allerlei managementtaken uit te voeren. Bijvoorbeeld om sollicitatiegesprekken te houden, nieuw personeel te informeren en voor beslissingen met betrekking tot personeelswerving. Sommigen gebruiken technologie zelfs om te bepalen welke werknemers ondermaats presteren en moeten worden ontslagen. Dat wil niet zeggen dat menselijke managers door machines worden vervangen. Maar hun rol verandert wel. In plaats van zich bezig te houden met micromanagement is de manager van de toekomst meer een rolmodel die regelmatig feedback geeft en zijn mensen aanmoedigt aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

DE TOEKOMSTIGE WERKPLEK

Opkomende technologieën zetten de werkplek op zijn kop en maken een eind aan bestaande hiërarchieën. En gelukkig zetten steeds meer bedrijven hun bedrijfscultuur en werknemers op de eerste plaats, in plaats van alleen maar te kijken naar het eindresultaat. Het vastomlijnde kantoor van het verleden maakt steeds vaker plaats voor flexibele en open werkplekken. En naarmate we meer op afstand werken, worden virtuele kantoren ook steeds populairder. Op de werkplek van de toekomst krijgen teams bovendien meer vrijheid om hun ideeën te delen en zelf beslissingen te nemen.

GIG-ECONOMIE

Veranderingen op de arbeidsmarkt en de opkomst van online platforms zorgen ervoor dat steeds meer mensen ervoor kiezen per opdracht te werken in plaats van bij een bedrijf in dienst te gaan. In het digitale tijdperk hoeven we niet langer op een kantoor te werken. Waarom zouden we, als we ook lekker thuis, op het strand of waar dan ook op afstand prima ons werk kunnen doen? Iedereen heeft hier baat bij. Het biedt ons wereldwijd nieuwe kansen die het beste bij onze levensstijl passen en geeft werkgevers toegang tot een bredere en diepere talentenpool. Win-win!

ETHIEK

De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. Dit betekent dat we onze grenzen moeten bepalen en een mening moeten hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken. Wat zijn onze individuele rechten en hoe gaan we om met privacy en risicobeheer? Hoe blijven we gelukkig in de wereld van morgen

TOEKOMSTIG LEIDERSCHAP

Natuurlijk vraagt werk in de toekomst ook om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is de oude ‘20ste-eeuwse’ manier van leidinggeven achter zich te laten. Omdat millennials teamspelers zijn die slecht tegen traditioneel gezag kunnen, ligt het voor de hand dat oude hiërarchieën eindelijk ook de laan uitgestuurd worden. Millennials vinden resultaat belangrijk en verwachten dat ook van hun managers. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en monitort nieuwe ontwikkelingen voortdurend. Door samen te werken met startups en wetenschappers blijft men op de hoogte van de nieuwste tech-trends. Leiders gebruiken slimme algoritmen om de wereld te analyseren. Ze hebben flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Geen uitdaging is hen te machtig. Managers inspireren en hebben een betere toekomst in het vizier. En hun organisaties zijn niet bang om van de gebaande paden af te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-werk

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Een bedrijf runnen zonder trendanalyse is net als werken met oogkleppen op

Lees Meer

25 inspirerende zakelijke leiders

Lees Meer

VR en AR veranderen onze perceptie van de werkelijkheid – in de geneeskunde, kunst en HR

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.