Steeds meer repeterend en eenvoudig werk wordt geautomatiseerd. Dus moeten we moeten we opnieuw over onze rollen nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit? Er ontstaan nieuwe arbeidsmodellen en we krijgen quantified workplaces waar onze prestaties precies gemeten worden en bestaande hiërarchieën ter discussie komen. 21st-century skills zijn in de toekomst onmisbaar en we gaan van vaste contracten steeds meer naar de gig economy. Dankzij VR en hologramtechnologie kunnen we met mensen uit de hele wereld remote samenwerken.


Masterclass

output-onlinepngtools 1.png

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lezingen

output-onlinepngtools 7.png
webinar-transparant.png

Webinar


Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

output-onlinepngtools 4.png

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Research.png

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Onderwerpen

Quantified workplace
Dankzij ontwikkelingen op het gebied van het IoT, sensortechnologie en het groeiende gebruik van mobiele apparaten en draagbare technologie hebben bedrijven toegang tot eindeloze hoeveelheden informatie over de activiteiten, de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Met die informatie kun je trends herkennen en maatregelen nemen die de werknemers gelukkiger, gezonder en productiever maken.
Nieuwe skills
Om op de werkplek van de toekomst te slagen moeten we onze rollen opnieuw definiëren en nieuwe vaardigheden aanleren. En in de 21e eeuw zijn kritisch nadenken, creativiteit, communicatie, probleemoplossend vermogen en technologische kennis de belangrijkste vaardigheden die we nodig hebben. We zullen ons leven lang moeten blijven leren en hebben daarom een nieuw onderwijsmodel nodig – Learning-as-a-Service (Laas).
De toekomst van recruitment
Steeds meer bedrijven maken gebruik van verbonden, intelligente recruitment op basis van KI-beoordelingen. Dit kan de tijd die nodig is om vacatures te vervullen aanzienlijk verkorten en tot meer sociaal-economische diversiteit leiden. Deze sector maakt ook steeds meer gebruik van video-sollicitaties met gezichtsherkenning en technologie voor micro-expressieanalyse om voorspellingen te doen over hoe de kandidaat zal presteren.
Gig economy
Veranderingen op de arbeidsmarkt en de opkomst van online platforms zorgen ervoor dat steeds meer mensen per opdracht werken in plaats van in dienstverband. De gig-economy biedt de opdrachtgever toegang tot een bredere en diepere talentenpool – voor kortere of langere tijd – en de talentprovider heeft overal ter wereld kansen die het best bij zijn of haar expertise aansluiten.
Personeelsmanagement
Bedrijven maken steeds meer gebruik van KI voor managementtaken, personeelswerving, sollicitatiegesprekken en training. Technologie wordt ook gebruikt om de prestaties van werknemers te quantificeren. We zien straks in toenemende mate cloud-based HR en VR/AR maken remote conferencing en training mogelijk. De manager van de toekomst is een rolmodel die mensen aanmoedigt aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.
De toekomstige werkplek
Opkomende technologieën zetten de werkplek op zijn kop en maken een eind aan bestaande hiërarchieën. Het vastomlijnde kantoor van het verleden maakt plaats voor flexibele en open werkplekken. En naarmate we meer op afstand werken, worden virtuele kantoren ook steeds populairder. We hebben VR remote teams, maken gebruik van online brainstorming boards, en steeds meer mensen werken als digitale nomaden.
Ethiek
De mens is niet meer los te denken van technologie en het is dan ook belangrijk dat we oog blijven houden voor de morele kant van technologische ontwikkelingen. Dat we filosoferen over de implicaties op de wereld van morgen en dat we technologie ethisch gaan begeleiden. We moeten onze grenzen bepalen en zeggenschap hebben over hoe mens en machine met elkaar gaan samenwerken.
Toekomstig leiderschap
Het werk in de toekomst vraagt om een nieuw type manager, die de status quo ter discussie stelt en bereid is oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De managers van de toekomst bieden werknemers de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.
Organisatie van de toekomst
De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het gebruikt slimme algoritmen om de wereld te analyseren en heeft flexibele medewerkers die snel nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.

Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

"Je kunt niet echt over de toekomst praten als je daar geen onderdeel van bent", zegt Richard van Hooijdonk. Daarom heeft hij verschillende RFID-chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren. Van Hooijdonk is van plan om in 2020 en 2021 nieuwe chips te laten implanteren.

Deze futurist heeft chips in zijn lichaam

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
Richard-van-Hooijdonk-home.jpg
Press 1.jpg
iab_03Sep_HTMIW19-134.jpg
IMG_9660.jpg
NEXT 15 - Day 1 - Image by Dan Taylor - dan-heisenbergmedia.com-84.jpg
isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Unilever.png
Vodafone.png
shutterstock_636007361.png
Nike.png
Interpol.jpeg
Google.png

Onze klanten

Microsoft.png
deloitte.png
Booking.com-Logo.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
Cargill.png
Ibm.png
Cargill.png
Huawei.png
Samsung.png
pwc.jpg
Booking.com-Logo.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
Booking.com-Logo.png
Booking.com-Logo.png
KLM.png
KLM.png
KLM.png
heineken.png

Maarten Buikhuisen

CEO global solutions

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

EC.png

Manfred Graf

Director- General EC

Je gaf ons een informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!

Patrick Steemers

Partner Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

deloitte.png

Alexander Schnitger

Luitenant- Generaal Landmacht

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Luchtmacht.jpg

Alex Drost

Director Dutch Customs

Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.

belastingdienst-logo.png

Jan Struijs

Commander Dutch Police

De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

1024px-Logo_politie.png

Rob Pols

CEO ATOS

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

Atos-logo-768x257.png
logo_matrix_wit_met_tagline-1.jpg

Arjan van Dijk

Commercial director

Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Thanks Richard, dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.

Road-to-recovery.png

Road to recovery

Er komende uitdagende tijden aan. Juist dan zijn we creatief en denken we buiten de gebaande paden. Maar hoe doe je dat? We hebben wij een module ontwikkeld die je - specifiek voor jouw sector - inspireert hoe je succesvol kunt zijn tijdens een recessie.

Succes in uitdagende tijden

Download ons gratis E-book

Moderne technologieën en de evolutie van een ‘open talenteconomie’ leiden tot ontwrichting in het bedrijfsleven. Hierdoor worden bedrijven gedwongen om na te denken over hoe ze zichzelf organiseren, hun werk beheren en plannen voor toekomstige groei. Meer weten?

De toekomst van werk

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Ebooks_ENG.jpeg

De wereld verandert snel en dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren. Daarom hebben we voor maar liefst 13 sectoren compacte e-books ontwikkeld. We hebben de laatste trends en interessante statistieken op een rijtje gezet en voorzien een inspirerende toelichting.

Gratis e-books voor 13 sectoren