INPSPIRERENDE LEZING

DE TOEKOMST VAN WERK

Technologie verandert alle aspecten van ons werk. Werken op kantoor is niet langer de norm. Aandacht voor het digitale individu staat centraal. Zelfsturende teams en future labs nemen meer vrijheid en kennis komt overal vandaan. Ben jij al klaar voor de toekomst van werk?

Hoe bouwen we de ‘workforce’ van de toekomst? Een vaste baan is straks verleden tijd. We halen kennis en specialisten overal vandaan. Met onze 21st century skills de hele wereld rond. Robots en machines nemen het werk over dat nu door mensen wordt uitgevoerd. En zou het basisinkomen de oplossing zijn voor 40% van de beroepsbevolking? Maar hoe bouwen we nu de ‘workforce’ van de toekomst? Hoe geven we vertrouwen en vrijheid?

Onderwerpen
die aan bod komen

DE QUANTIFIED WORKPLACE

Om te begrijpen waarom de ene werknemer beter presteert dan de andere of inzicht te krijgen in hoe je een werknemer helpt efficiënter te worden, moeten bedrijven ‘voelend’ worden. Dankzij het Internet of Things, sensortechnologie en de alomtegenwoordigheid van mobiele apparaten en draagbare tech zijn onbeperkte hoeveelheden gegevens over stemming en stress nu gemakkelijk toegankelijk. Deze en andere informatie kan worden gebruikt om de sociale dynamiek en productiviteit in een bedrijf te verbeteren.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

KI evolueert in intelligente assistenten die ons helpen slimmer te werken. Dit is geen toekomstscenario, het gebeurt nu al. Slimme assistenten, algoritmen of chatbots zijn ontwikkeld om menselijke gesprekken na te bootsen en worden nu ook geïmplementeerd voor het personaliseren van leerervaringen, het beantwoorden van HR-vragen of het werven van personeel. KI wordt in ons privéleven op steeds grotere schaal gebruikt en dat wordt uiteindelijk ook op de werkvloer de gewoonste zaak van de wereld.

ROBOTISERING

De vooruitgang in de robotica leidt tot de automatisering van het werk dat nu nog door fabrieksarbeiders, (heftruck)chauffeurs en machinisten gedaan wordt. Maar ook in de chirurgie, tandheelkunde en verpleegkunde worden menselijke werknemers in de toekomst steeds meer door robots vervangen. Hooggeschoolde functies als programmeur, ingenieur, onderzoeker, accountant en manager zullen uiteindelijk ook bezwijken aan de opkomst van de machines. Sterker nog, voor de minder dan hooggeschoolden zullen er in de toekomst maar weinig banen overblijven.

ROBOTISERING

Blockchain is een digitaal grootboek, een genetwerkte database waarin je transacties vastlegt. Denk hierbij aan valuta, eigendomsbewijzen, onroerend goed, front- en backofficeprocessen, contracten en werknemersgegevens. Het registreert elke transactie van elke deelnemer van het netwerk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra Blockchain net zo gewoon is als het Internet, social media en e-mail, zal ook de werkplek zoals wij die nu kennen voor altijd veranderd zijn.

’21ST CENTURY SKILLS’

21st century skills omvatten vaardigheden als kennisconstructie, samenwerking, zelfregulering, probleemoplossing en innovatie, communicatie en het gebruik van technologie in het leerproces. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die deze vaardigheden hebben ontwikkeld de beste kansen hebben op een lucratieve loopbaan in de kenniseconomie van de toekomst. Ze zijn ook positief gecorreleerd met een hogere werkkwaliteit.

GIG ECONOMY

De gig-economy is aan een opmars begonnen en er zijn verschillende redenen voor de stijging van het aantal tijdelijke banen. In dit digitale tijdperk zijn banen en locatie niet meer per se met elkaar verbonden; mensen worden steeds mobieler en we kunnen vanaf elke locatie werken. Providers kunnen kiezen uit allerlei soorten werk of kortlopende projecten en opdrachtgevers hebben een wereldwijd aanbod van professionals tot hun beschikking.

MANAGEMENT VAN DE TOEKOMST

De toekomst van werk vraagt ​​om een ​​nieuw type manager, iemand die de status quo uitdaagt en bereid is om de ‘best practices’ van de 20e eeuw achter zich te laten. Er komt een beweging naar een plattere hiërarchie; Millennials zijn teamspelers en beschouwen hiërarchieën als achterhaald. Ze zijn resultaatgericht en verwachten dat hun managers dat ook zijn. De managers van de toekomst bieden medewerkers mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe functies te verkennen.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-werk

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

VR en AR veranderen onze perceptie van de werkelijkheid – in de geneeskunde, kunst en HR

Lees Meer

25 inspirerende zakelijke leiders

Lees Meer

KI in management: je baas is binnenkort misschien wel een machine

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.