COVID-19 heeft de economie volop geraakt. Sectoren en bedrijven moeten hun businessmodellen herzien om te overleven en te groeien. Veel bedrijven uit de ‘oude economie’ zullen verdwijnen en anderen groeien sneller dan ooit tevoren. Digitalisering speelt daarbij een doorslaggevende rol. Bedrijven die innoveren herstellen sneller na een crisis of recessie. Hun opverende kracht is enorm.

Deze sessie geeft je op inspirerende wijze inzicht in de stappen die organisaties en sectoren kunnen nemen om met succes (of nog succesvoller) uit deze crisis te komen. Er komen vele onderwerpen, cases, voorbeelden en voorspellingen aan bod. Deze sessie kan worden ingezet als lezing of masterclass. Bij een masterclass gaan de deelnemers ook zelf aan de slag. Daarnaast kan de sessie worden aangepast aan jouw sector. Momenteel zijn er 10 sectoren beschikbaar. 

Masterclass

output-onlinepngtools 1.png

Aan de slag met de toekomst. Inspiratie, break-outs en realisatie. Een uitstekend startpunt voor een ‘turnaround'.

Inspirerende lezingen op locatie. Interactie met Q&A-sessies of interactieve apps. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lezingen

output-onlinepngtools 7.png
webinar-transparant.png

Webinar


Een inspirerende webinar met interactie-mogelijkheden voor jouw doelgroep. Wij helpen met de techniek en promotie.

Consultancy

Wil je met een futurist brainstormen en ideëen uitwisselen? Advies op basis van toekomstscenario's.

output-onlinepngtools 4.png

Research

Je ontvangt inspirerend onderzoek en voorspellingen waarmee je de toekomst dichterbij kunt brengen.

Research.png

Een overzicht van de onderwerpen van deze lezing.

Onderwerpen

Waar begin je?
In een veranderde periode is vaak een ‘reset’ nodig. Oude gewoontes maken plaats voor nieuwe ideeën. Een goed startpunt biedt de grootste kans op succes. Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle verandering en met welke belemmeringen kun je nu al rekening houden? Van welke cases en voorbeelden kunnen we leren?
Hoe krijg je iedereen mee?
Veranderen gaat over mensen. Zij zijn de sleutel tot succes of falen. Dus moeten we werken aan een mindset die hen in staat stelt om vernieuwing te accepteren. We hebben immers ideeën nodig, budget, toegang tot ICT-systemen en externe partijen. Maar hoe pak je dat aan en van welke voorbeelden kunnen we leren?
Q&A
Veranderen levert vragen op. Daarom bieden we een uitgebreide Q&A als onderdeel van de lezing of masterclass. Na de bijeenkomst kun je vragen stellen en praten we over oplossingsrichtingen voor jouw organisatie. Dus aarzel niet om die vragen te stellen die juist voor jou van belang zijn.
De experimenterende organisatie
Organisaties moeten zich voorbereiden op snelle veranderingen en experimenteren is daarbij belangrijk. Hoe bouw je aan een wendbare organisatie, nieuw leiderschap en medewerkers met nieuwe skills, talent en verandervermogen?
De toekomst bestaat al!
Veel innovaties en veranderingen mislukken vanwege onvoldoende kennis en ervaring. Wereldwijd bouwen vele bedrijven, overheden, universiteiten en startups aan de wereld van morgen. Hier ligt dan ook de sleutel voor het succes van jouw organisatie. Maar hoe ga je van start?
Digitale businessmodellen
De wereld van morgen is digitaal. We vinden daar ook nieuwe inkomstenstromen waarmee we ons bedrijfsrisico kunnen spreiden. Maar hoe ontwikkel je een digitaal businessmodel? Wat zijn de voordelen van hybride, platform- en digitale businessmodellen? Welke inspirerende voorbeelden kunnen je helpen om succesvol te worden?
De digitale organisatie
Niet alleen businessmodellen worden digitaal. Ook de organisatie zelf digitaliseert. Van finance tot productontwikkeling, van logistiek tot HRM. We gebruiken algoritmen en exponentiële technologieën om het bedrijf schaalbaar en wendbaar te maken. Welke voorbeelden en cases kunnen ons richting geven?
De kracht van ecosystemen
De wereld van morgen is ingewikkeld. Er liggen grote uitdagingen die we niet alleen kunnen oplossen. Dus maken we gebruik van een ecosysteem van externe specialisten, startups, wetenschappers, innovatieve bedrijven en universiteiten. Het succes van jouw organisatie is afhankelijk van de kwaliteit van dit ecosysteem. Hoe ontwikkel je zo’n ecosysteem en hoe pas je het toe?
COVID-19 als inspiratiemotor
Over de negatieve aspecten van COVID-19 spreken we iedere dag. Voor organisaties zijn er echter ook veel mooie lessen te leren, die we meteen in de praktijk kunnen toepassen. Daarbij gaat het niet alleen over technologie en de versnelling van de verslimming. Ook zien we veranderingen in gedrag, communicatie en de manier waarop we creativiteit inzetten. Vele cases en voorbeelden komen voorbij.

Neem dan contact met ons op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

Alle genoemde onderwerpen kunnen uitgebreid of compact onderdeel zijn van een lezing of desgewenst worden weggelaten. Onderwerpen uit andere lezingen of eigen suggesties kunnen ook worden toegevoegd. Graag bespreken wij uw doelstellingen en specifieke wensen.

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Hand, Smile, Photograph, Tableware, Fashion, Eyewear, Sleeve, Orange, Font, Publication
Product
‘A crisis is an opportunity’
Tijdens een crisis worden we vindingrijk. Belangrijke innovaties en veranderingen vonden plaats tijdens crises in het verleden. Bedrijven als Amazon en Uber gebruiken moeilijke tijden juist als voedingsbodem. Wat kunnen we hiervan leren en hoe kunnen we deze lessen toepassen op onze organisatie?
Real estate, Product
Freight transport, Shipping container, Vehicle, Product, Crane
Product
Personal protective equipment, Display device, Hard hat, Laptop part, Helmet, Technology, Workwear, Product
Real estate, Product
190110-Amsterdome- Fotos Momentum Next_RT-31.jpg
Richard-van-Hooijdonk-home.jpg
Press 1.jpg
iab_03Sep_HTMIW19-134.jpg
IMG_9660.jpg
NEXT 15 - Day 1 - Image by Dan Taylor - dan-heisenbergmedia.com-84.jpg
isaac-hype-or-trend-event0083.jpg
Unilever.png
Vodafone.png
shutterstock_636007361.png
Nike.png
Interpol.jpeg
Google.png

Onze klanten

Microsoft.png
deloitte.png
Booking.com-Logo.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
Cargill.png
Ibm.png
Cargill.png
Huawei.png
Samsung.png
pwc.jpg
Booking.com-Logo.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
Bayer_transp.png
Logo_luchtmacht.png
KLM.png
UWV-logo.png
BDO_Deutsche_Warentreuhand_Logo.svg.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
pwc.jpg
Samsung.png
Heineken.png
Huawei.png
Ibm.png
deloitte.png
Cargill.png
Booking.com-Logo.png
Booking.com-Logo.png
KLM.png
KLM.png
KLM.png
Manfred Graf
Director- General EC
Je gaf ons een zeer informatieve, inspirerende en entertainende lezing. Uit de beoordeling bleek dat jouw optreden zeer werd gewaardeerd door deelnemers en EU-leden. Dankjewel!
Maarten Buikhuisen
CEO global solutions
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Jan Struijs
Commandant Nederlandse Politie
De bijdrage aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake–up call viel het publiek ten deel. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Patrick Steemers
Partner Deloitte
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Rob Pols
CEO Atos
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Alexander Schnitger
Lieutenant-General Royal Airforce
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Arjan van Dijk
Director
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Bedankt dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Alex Drost
Director Dutch Customs
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.

Ontvang elke maand gratis de laatste trends, research, voorspellingen, whitepapers, e-books en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis trendservice

Road-to-recovery.png

Road to recovery

Er komende uitdagende tijden aan. Juist dan zijn we creatief en denken we buiten de gebaande paden. Maar hoe doe je dat? We hebben wij een module ontwikkeld die je - specifiek voor jouw sector - inspireert hoe je succesvol kunt zijn tijdens een recessie.

Succes in uitdagende tijden

Download onze flyer