INPSPIRERENDE LEZING

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Een lezing die op een inspirerende wijze duidelijk maakt hoe managers en directies organisaties klaar kunnen maken voor een exponentiële toekomst. Welke ‘skills’ heb je nodig? Hoe zie inspirerende leiderschap eruit? Hoe kun je de ‘nieuwe wereld’ gebruiken om jouw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe bouw je aan de organisatie van de toekomst?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Gedomineerd door exponentiële technologie en ‘disruptie’. Maar hoe ga je daar als organisatie nu mee om? Hoe kun je met succes naar de toekomst manoeuvreren? Welke stappen kun je nemen? En wat zijn de eigenschappen van de toekomstige leider? Deze lezing geeft je inzichten, cases, vele voorbeelden en een duidelijk stappenplan.

Onderwerpen
die aan bod komen

HYPERCONNECTED

Het bedrijf van de toekomst is 'hyperconnected' met de nieuwe wereld. Het houdt nieuwe ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en interne trendwatchers analyseren en stimuleren beweging. Er is voortdurend contact met slimme startups, innovatieve bedrijven, wetenschappers en universiteiten. Het netwerk biedt oplossingen en nieuwe businessmodellen. Maar hoe word je nu zo'n 'hyperconnected' organisatie?

ALGORITMISCH GESTUURDE ORGANISATIES

Het organiseren van taken en werkzaamheden moet zo efficient mogelijk gebeuren. Moeten we de uitvoering van processen nog aan mensen overlaten of kunnen voorspellende en herhalende taken beter worden uitgevoerd door algoritmen? De 'self-tuning-enterprise' komt eraan. Slimme algoritmen analyseren de wereld om het bedrijf heen. En ze voorkomen problemen, voordat ze ontstaan. Maar hoe ontwikkel je een algoritmisch gestuurde organisatie?

EXPERIMENTEREN

In een wereld die snel verandert, is experimenteren een voorwaarde voor continuïteit. Organisaties die voortdurend ontdekken zijn in staat om zichzelf aan te passen aan de toekomst. Maar hoe doe je dat?

'SPECIAL FORCES'

De organisatie van de toekomst beschikt over kleine 'eenheden' die met grote snelheid nieuwe producten, diensten of processen kunnen ontwikkelen. Ze kunnen ook bestaande business modellen of processen aanvallen. Ze zijn flexibel, disruptief en 'hyperconnected'. Los van de bestaande organisatie, maar soms ook samen. Hoe bouw je zo'n 'Special Forces' aanpak?

'GIG ECONOMY'

Een vaste baan is uit. Flexibel is in. Organisaties ontwikkelen een flexibele schil met getalenteerde medewerkers die ondersteunen op complexe en interessante vraagstukken. Zo kunnen organisaties versnellen als het even nodig is. En rekenen op vele talenten die wereldwijd kunnen worden ingezet. Hoe maak je jouw organisatie klaar voor de 'gig-economy'?

’21ST CENTURY SKILLS’

De snel veranderende toekomst stelt ook andere eisen aan de medewerker van de toekomst. De juiste combinatie van kennis, 'skills' en 'mindset' is nodig. Passie en nieuwsgierigheid zijn nodig. Flexibiliteit en creativiteit zijn onmisbaar. Welke nieuwe skills zijn belangrijk om de organisatie van de toekomst zeker te stellen? Welke aanpak is nodig om de 'omega generatie' aan boord te krijgen?

INSPIREREND LEIDERSCHAP

De architectuur van de organisatie van de toekomst is boeiend, inspirerend en complex. Het vereist nieuwe leiders met een nieuwe visie op ontwikkeling van organisaties. Toekomstige leiders zijn persoonlijk en toegankelijk. Ze moeten verbinden, energie geven, inspireren, vooruitzien en bereid zijn om gebaande paden voortdurend te verlaten. Hoe zien de leiders van de toekomst eruit? Hoe ontwikkelen we deze groep en maken we hen klaar voor de toekomst?

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
Company-of-the-future-2

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Bedrijven hebben nieuwe businessmodellen nodig, gebaseerd op voorspellende analyses. Ze moeten gebruik maken van fast data om real-time beslissingen mogelijk te maken.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Smartphones in de klas – onmisbare educatieve hulpmiddelen of moeten ze verboden worden?

Lees Meer

Top 10 medische wearables waarmee artsen op afstand zorg kunnen bieden

Lees Meer

Top 10 intelligente robots die eenzame mensen gezelschap houden en klantenservice bieden

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.