Inspirerende lezing

De Toekomst van de Landbouw

Hoe verandert technologie de landbouw in 2030? Hoe zorgt biotech voor een efficiënte oogst en gezonde dieren? Hoe hervormen robots, drones en big data de sector? Wordt het landbouwbedrijf een techbedrijf?

MEER OVER DE INHOUD AANVRAAG LEZING

De toekomst van de landbouw is inspirerend en veelbelovend. De toekomst van de landbouw zit vol uitdagingen. Tomaten met alle vitaminen die we nodig hebben. Drones die het land analyseren en algoritmen die de oogst kunnen voorspellen. De slimme kas heeft geen medewerkers meer nodig. Sensoren en robots doen het werk. Nieuwe energiesystemen zoals geothermie en zonnecellen leveren duurzame voordelen en blockchain technologie maakt de keten efficiënter. Welkom bij de toekomst van de agrarische sector!

 

Gratis download

Download ons gratis e-book

Kunnen we met de razendsnel groeiende wereldbevolking het voedselprobleem nog het hoofd bieden? Verticale landbouw, slimme algoritmen en genbewerking beloven een toekomst waarin boeren de wereld kunnen voeden.

Download jouw gratis e-book!

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lezing

Deze bedrijven gingen je voor

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

TOPSPREKER, TRENDWATCHER EN FUTURIST

Richard van Hooijdonk

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk biedt inspirerende lezingen over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Ruim 420.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland. Bekend van RTL, BNR, VARA/BNN en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit.

0.1

Gemiddelde Beoordeling

0

Bezoekers

0

Lezingen

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Hoofdstraat 252
3972 LK Driebergen-Rijsenburg
T: + 31 85 3030792
M: + 31 6 41330000

Optredens

Onderstaand tref je enkele video's aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video's kun je hier bekijken.

Compilatie optredens

Vimeo 2016

A RFID chip in my body

Vimeo 2016

Richard van Hooijdonk in RTL Late Night

Vimeo 2016

Teaser

Vimeo 4 Januari 2017

ATOS talk - 2015

Vimeo Augustus 2015

Compilatie Airpower event

Vimeo 9 Augustus 2015

Lezing Kamer van Koophandel - 2015

Vimeo Augustus 2015

Zorg van de toekomst

Vimeo Augustus 2016

Wat vonden onze klanten ervan?

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutions Heineken
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.
Patrick Steemers
Partner Deloitte
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Henk Geveke
Managing Director TNO Defence, Safety & Security
Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.
Joost Gulden
Hoofd Inkoop Stedin
99% was laaiend enthousiast en 1% zeer enthousiast :)! Je hebt wat los gemaakt binnen de club, heel goed!
Alex Drost
Douane Belastingdienst
Jij hebt met jouw presentatie “Trendz! op naar 2030” de Douane-organisatie wakker geschud. Aan het eind van de dag bleek dat jouw presentatie de meeste indruk had gemaakt. Jij hebt er voor gezorgd dat de onderwerpen op de radar van het strategisch management zijn gezet.
Andreas Rentner
Zweedse ministerie van Economische Zaken
Richard heeft ons op zeer energiek wijze geïnspireerd over de verbijsterende toekomst van ‘value based’ gezondheidszorg op de Zweedse ambassade in Den Haag. Heel erg bedankt daarvoor!
Marcel Grisnigt
Vice Presiditent Thales
Richard heeft ons geïnspireerd en tot nadenken aangezet door zijn ‘eigen wijze’ van presenteren, Gekenmerkt door humor en interactie geeft hij mensen energie, bevordert creativiteit en zet aan tot denken in opportunities.”
Roelof Hemmen
Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio
Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.
Alexander Schnitger
Luitenant- Generaal Koninklijke Luchtmacht
Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Rob Pols
CEO Atos
Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!
Leo van den Ende
CEO Sigmax
Richard weet de nieuwe ontwikkelingen op bevlogen wijze te duiden en ook de impact ervan te schetsen. Onze bezoekers werden uitgedaagd en gingen geïnspireerd naar huis. Richard, bedankt voor een spannende en ‘verwonderbaarlijke’ presentatie!
Arjan van Dijk
Commercieel Directeur Matrix Fitness Benelux
Geweldige lezing waarbij ogen worden geopend. Spetterend en energiek, van begin tot einde. Thanks Richard, dat je ons op een andere manier naar de fitnessmarkt en haar toekomst hebt laten kijken.
Angeline van Dijk
Directeur - Zorg van de Zaak
Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.
Rob van Veen
Commercieel directeur, Draka
De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.
Gerard van der Vegte
Directeur X-ICT
Het enthousiasme en de inspiratie van Richard werkte zeer aanstekelijk. Er wordt nog veel nagepraat. Hij heeft ons aan het denken gezet, het was fantastisch dat hij zijn passie met ons gedeeld heeft en de toekomst dichtbij heeft gebracht!
Tessy Erns
Voorzitter VPM
Richard van Hooijdonk was de perfecte inspirator om bij iedereen een open mind te creëren! Zijn enthousiasme, positiviteit en vele tastbare feiten maken hem zeer geloofwaardig.
John Verhagen
Voorzitter Hoofddirectie ABAB
Een aanrader voor iedere ondernemer die met zijn tijd mee wil gaan of beter, die zijn tijd ver vooruit wil zijn. Zeer inspirerend.
Jan van Megen
Country manager - Arjo Huntleigh Global Logistics
Richard is zeer interessant en een echte visionair. Hij brengt de toekomst zo dichtbij, dan je hem bijna kunt voelen. We vonden het interessant waar technologie toe zal leiden en hoe het ons bedrijf en onze businessmodellen gaat veranderen.
Peter Zoeteman
Managing Director, Maritime Technology
Een geweldig verhaal, interactief, onderbouwd met vele feiten en anekdotes heeft hij ons overtuigd.
Jan Struijs
Politie
De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.
Joost Belt
Global Director – De Heus
Na afloop was iedereen laaiend enthousiast. Niet alleen door de geschetste generieke trends, maar ook door de vertaalslag die was gemaakt naar de agrarische branche en veehouderij, de markt waarin De Heus actief is.
Gerard Blom
General manager Deltares
Een spetterende kick-off van onze “heisessie”. Met veel voorbeelden laat hij zien welke omslag nodig is om mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. De presentatie heeft de rest van de dag veel discussies opgeleverd en ideeën voor vervolg acties.