INPSPIRERENDE LEZING

De Toekomst van Logistiek en Supply Chain 

Hoe ziet logistiek eruit in de wereld van automatische vervoersstromen? Hoe zorgen algoritmen en het Internet of Things voor een volautomatische supply chain? En wat is de impact van nieuwe productie technologieën, zoals 3D printing? De toekomst van logistiek en vervoer levert oplossingen voor veel problemen die we nu kennen.

Technologie brengt logistiek en transport in een stroomversnelling. Zelfrijdende systemen die als ‘treintjes’ door de woonwijk rijden. Drones die het vervoer vanuit de luchthaven regelen. En voor iedereen een zelfrijdende elektrische auto die je foutloos van A naar B brengt. Logistieke technologie zal invloed hebben op productieketens. 3D printers zorgen voor ongekende disruptie in de supply chain. Logistiek en transport zijn er klaar voor. Juist nu we daar zoveel problemen kunnen oplossen. Ben jij er klaar voor?

Onderwerpen
die aan bod komen

ENERGIE REVOLUTIE

Stel je een toekomst voor waarin je – in een stedelijke omgeving - overal naartoe kunt met transport dat efficiënt, geruisloos en milieuvriendelijk is. Slimme, door hernieuwbare energie aangedreven transportsystemen zijn van cruciaal belang voor die toekomst. Een ambitieus doel waarvoor een energie- en transportrevolutie noodzakelijk is.

INTERNET OF THINGS

Het IoT speelt een cruciale rol in de transformatie van de logistiek. Sensoren in pakketten en transportcontainers maken GPS tracking mogelijk en leiden tot aanzienlijke verbeteringen in routing en levering. Real-time informatie over operationele waarden, trillingen, snelheid, vloeistofniveaus en slijtagefactoren, stelt organisaties in staat om de efficiëntie van hun wagenpark te monitoren en optimaliseren, en onderhouds- en operationele kosten te verlagen.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

In het transport en de logistiek van de toekomst staan kunstmatige intelligentie en big data centraal. Gegevens uit verschillende bronnen worden door algoritmes verwerkt en gebruikt om voorspellingen te doen en actieplannen te formuleren. Autonome voertuigen, schepen en vliegtuigen komen ons straks uit zichzelf ophalen en de virtuele assistent laat onze zakenpartner weten dat we onderweg zijn. Slim transport leidt in de toekomst tot minder autobezit en de chauffeur verdwijnt langzaam maar zeker uit beeld.

ROBOTS

Robotica speelt in elke stap van de supply chain een rol, van grondstoffenwinning tot en met 'de laatste mijl' - de levering aan de klant. Zelflerende stockpicking-robots, uitgerust met camera's en scanners die autonoom dozen of pallets rondrijden in het magazijn, worden in de logistiek binnenkort de norm. Hierdoor neemt de kans op fouten door menselijk toedoen aanmerkelijk af.

DRONES

Drones kunnen worden ingezet voor stockpicking, het verplaatsen van pallets, onderhoud, beveiliging en het bezorgen van kleine pakketten. Niet alleen zien we straks zoemende machines boven ons hoofd, maar ook op onze trottoirs. Gronddrones verbruiken minder energie en kunnen zwaardere ladingen vervoeren dan hun vliegende tegenhangers. In de nabije toekomst komen we allerlei verschillende soorten drones overal tegen.

ZELFRIJDENDE SYSTEMEN

De integratie van zelfrijdende systemen en draagbare computerkracht leidt in de toekomst tot revolutionaire veranderingen in de supply chain industrie. Zelfrijdende vrachtwagens en onbemande vrachtschepen worden snel realiteit, waardoor de kans op fouten door menselijk toedoen aanmerkelijk afneemt. Volgens industrie-experts kunnen we in de komende tien jaar de eerste volledig autonome vrachtwagens op onze wegen verwachten.

BLOCKCHAIN

Blockchain is een gedecentraliseerd, real-time digitaal grootboek waarin transacties worden vastgelegd. In de logistieke sector kunnen fabrikanten, transportbedrijven, overheidsautoriteiten en bestuurders gebruik maken van Blockchain om goederen officieel aan de volgende partij in de supply chain af ​​te geven. Ook voertuiginspectie en onderhoud kunnen middels Blockchain geautomatiseerd en gecontroleerd worden.

ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf van de toekomst is hyper-verbonden, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt samen met startups, wetenschappers en universiteiten. Het analyseert de wereld met slimme algoritmen en gebruikt flexibele arbeidskrachten om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of complexe problemen op te lossen. Het bedrijf van de toekomst heeft leiders nodig die inspireren, nieuwe visies hebben en bereid zijn om van de gebaande paden af ​​te wijken.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TRENDWATCHER & FUTURIST
toekomst-logistiek

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK

Kunstmatige intelligentie en blockchain zullen de financiële sector voor altijd veranderen. De kracht van nieuwe technologie biedt kansen die je niet mag missen.

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

Innovatieve oplossingen maken de logistiek sneller, goedkoper en groener

Lees Meer

Is micromobiliteit een oplossing voor de verkeersproblematiek in onze steden?

Lees Meer

Is blockchain de game-changer waar de logistieke sector op gewacht heeft?

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partnerr
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentatie”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel Directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutionsr
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.