INSPIRERENDE LEZING

TRENDS!
OP NAAR 2030

Dit is de meest gevraagde lezing van dit moment. Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Nieuwe technologie zal impact hebben op alles wat we doen. Ook moeten we onze organisaties aanpassen en mensen voorbereiden op deze snelle ontwikkelingen.

Worden we straks dankzij hersenchips nog slimmer en efficiënter? Kan geavanceerde health-tech ons gezonder of zelfs onsterfelijk maken? Gaan we in de toekomst ondergronds leven of op andere planeten? Bepalen algoritmen binnenkort onze volgende date, wat we ’s avonds eten, hoe ons pensioen eruit ziet en wanneer die belangrijke zakelijke afspraak gepland is? Gaan we in de toekomst met onze 3D-geprinte, zelfrijdende auto of juist een drone op pad?

 

Leven we over een tijdje in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is?  Hoe zou zo’n wereld er dan uitzien? Als ons werk zometeen door robots gedaan wordt, waar houden wij ons dan mee bezig? Want veel banen bestaan immers niet meer in de wereld van morgen. Waar halen we zingeving dan vandaan? En wat voor soort onderwijs en welke skills hebben we nodig om de wereld van morgen samen met elkaar te creëren? Het wereldwijde geluksniveau heeft een nieuw hoogtepunt bereikt – betekent dat dan dat we onderweg zijn naar een perfecte wereld? Kan het nóg beter? En willen we dat überhaupt wel?

 

Onderwerpen
die aan bod komen

ROBOTS

Robots en machines nemen repeterende en voorspelbare taken van mensen over. Wat wordt de impact hiervan? En hoe gaan we om met mensen die hun baan verliezen? Hoe gaan we om met de nieuwe welvaart die daardoor ontstaat?

INTERNET OF THINGS

Slimme apparaten gaan met elkaar ‘praten’ en algoritmen nemen beslissingen. Veel beter en sneller dan mensen dat kunnen. Met impact op ons huis, steden, transport, gezondheid, fabrieken, luchtvaart en vele andere sectoren. Alles wordt slim met vele risico’s die op de loer liggen.

3D- EN 4D PRINTING​

De manier waarop we producten maken gaat veranderen. Slimme 3D printers printen bijna alles uit. Een volledige auto, een luchtpijp, hartklep, fiets of vrijstaande woning. Of een 4D uitgeprinte stoel die van vorm kan veranderen. Alles klaar terwijl je wacht.

ZELFRIJDENDE SYSTEMEN​

Slim vervoer biedt een oplossing voor file-vorming, vervuiling, gezondheid en inefficiënte investeringen. Slimme auto’s rijden foutloos van A naar B. Intelligente vervoersystemen rijden in treintjes door de stad. Vragen we ons in 2030 af hoe we zonder deze slimme technologie konden leven en werken?

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE​

Nieuwe technologie levert ladingen vol met data. Sensoren, RFID en GPS systemen leveren petabytes aan gegevens. En zelflerende algoritmen nemen met de allerhoogste snelheid de beste beslissing. Heeft het menselijk brein hier nog iets te zoeken of ligt dit genuanceerder?

BIO- EN NEUROTECH​

Nooit meer ernstig ziek omdat we het het paspoort van ons leven (het DNA) kunnen herprogrammeren? Of tomaten met alle vitaminen die we nodig hebben? Biotech levert wonderen van de wereld. Onze hersenen besturen met slimme technologie en daardoor het einde van epilepsie en alzheimer? Of nieuwe skills laden voor een nieuwe job. Is neurotech sciencefiction of realiteit?

VIRTUAL EN AUGMENTED REALITY​

Virtual reality zorgt ervoor dat we dingen digitaal kunnen beleven. Denk daarbij aan een vakantie of een woning bekijken, een operatie of gevechtsmissie oefenen of een wandeling door de middeleeuwen. Augmented reality zorgt voor een digitale laag over ons werkelijke leven. Bijvoorbeeld een echte verbouwing bekijken of een reparatie uitvoeren met real time, digitale coaching. Dit is allemaal mogelijk met VR en AR headsets en straks zelfs met speciale oogimplantaten.

MAATWERK

We bieden ook aangepaste keynotes. Bestaande lezingen kunnen worden aangepast aan uw wensen, of we kunnen een nieuwe keynote ontwikkelen die specifiek is afgestemd op wat u nodig heeft.

Ik ben geïnteresseerd
in deze lezing

Heb je interesse in deze lezing? Neem dan contact met mij op. Ook kun je bellen met 085-3030792.

Lezing aanvragen

RICHARD VAN HOOIJDONK

TOPSPREKER, TRENDWATCHER EN FUTURIST

OPTREDENS

Onderstaand tref je enkele video’s aan van verschillende optredens en interviews bij onder andere RTL
Boulevard, het RTL Journaal, VARA/BNN. Meer video’s kun je hier bekijken.

I have two chips in my body

Trends 2030 #NXT2019

Compilatie Nederlandse Optredens

LAATSTE BLOGS

De onafwendbare komst van de onderhuidse chip: voor- en nadelen

Lees Meer

Deze 25 tech-trends leiden de digitale transformatie in 2019

Lees Meer

De waarheid over China's futuristische spooksteden

Lees Meer

Testimonials

“Richard van Hooijdonk is als geen ander”

Henk Geveke
Managing Director
TNO Defence

Richard van Hooijdonk is als geen ander in staat om een wervelende presentatie te geven over een groot aantal technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de economie. Geloofwaardig, op hoge snelheid en to the point. Zet je aan tot denken en doen.

“Een flitsende reis langs nieuwe technologie”

Patrick Steemers
Partner
Deloitte

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

“Een indrukwekkende en verrassende presentative”

Rob Pols
CEO
Atos

Een indrukwekkende en verrassende presentatie voor onze medewerkers en klanten. De snelheid van verandering, die je heel goed wist neer te zetten in een energiek betoog, vraagt om een disruptieve aanpak. Wordt vervolgd!

“Bedankt voor de fantastische sessie”

Rob van Veen
Commercieel directeur
Draka

De verbindingen zijn gelegd over hoe we zelf kunnen participeren, innoveren en op een onderscheidende manier nieuwe markten kunnen veroveren. Bedankt voor de fantastische sessie.

“Aan het Congres opsporing was bijzonder”

Jan Struijs
Politie

De bijdrage van Richard van Hooijdonk aan het Congres opsporing was bijzonder, dynamisch en inspirerend! Herkenning, bewustwording en een wake – up – call viel het publiek ten deel en daarmee werd een after – lunch dip geheel teniet gedaan. Kortom, inhoudelijk een hele goede bijdrage middels een zeer professionele performing.

“Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal”

Maarten Buikhuisen
Directeur Global Solutions
Heineken

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.